Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μάθημα της ιστορίας μάλλον διάβαζε Μπλεκ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μάθημα της ιστορίας μάλλον διάβαζε Μπλεκ

Κανονικά δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει τίποτα όταν μπαίνει στο κάδρο, στο τραπέζι της συζήτησης η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ωστόσο, για ακόμα μία φορά ο ίδιος ο πρωθυπουργός έβαλε τα… δυνατά του για να παραποιήσει την πραγματικότητα.

Σταχυολογώντας τα λεγόμενα του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του, μαζί με τον Μάικ Πομπέο, στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βάσης της Σούδας. Εκεί, σε μία προσπάθεια να τέρψει τα ώτα του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αλλά και να στείλει ένα μήνυμα προς τις ΗΠΑ, δε δίστασε να… ξαναγράψει την ιστορία. Με ένα, ιστορικής σημασίας, ψέμα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να ικανοποιήσει τον φιλοξενούμενό του.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης, μια Επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την Αμερικανική Επανάσταση». Μέχρι χθες, όλοι γνώριζαν πως η ελληνική επανάσταση εμπνεύστηκε από τη Γαλλική Επανάσταση και τον Διαφωτισμό. Ωστόσο, ενώπιον του υψηλά ιστάμενου αξιωματούχου, η Αμερικανική Επανάσταση… προσπέρασε τη Γαλλική, η οποία ξεκίνησε μερικά χρόνια αργότερα.

Μάλλον οι οπλαρχηγοί του ’21 είχαν αναζητήσει μέσω… Google τι συνέβαινε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Ήταν και η Γαλλική Επανάσταση τότε που συγκλόνισε την Ευρώπη. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εμείς πήραμε τα φώτα μας από την Αμερικανική.

Άλλωστε, η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί βήμα-βήμα την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προσπαθώντας να επιστρέψει τα σχολεία σε παλιές μαύρες εποχές.

Είναι αδιανόητο πως πρέπει να αξιολογούμε mot à mot τα λεγόμενα του πρωθυπουργού της χώρας, σε σημείο που αν σου πει «καλημέρα», βγαίνεις να δεις αν είναι νύχτα… Στο μάθημα της ιστορίας, μάλλον ο πρωθυπουργός προτιμούσε το Μπλεκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter