Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει απαντήσει «διεξοδικά» σε όλα και δεν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει απαντήσει «διεξοδικά» σε όλα και δεν υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης

Το γεγονός πως ο ρυθμός που ξεσπούν τα σκάνδαλα γύρω από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και Μεγάρου Μαξίμου εντείνουν την ανάγκη απαντήσεων από πλευράς κυβερνητικού εκπροσώπου θέσαμε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Δευτέρας, με τον ίδιο να εκπλήσσει με την απάντησή του, αφού -ούτε λίγο ούτε πολύ- υποστήριξε πως «έχουμε απαντήσει διεξοδικά σε όλα», ακόμα και για αποκαλύψεις που προέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και δεν έχουν απαντηθεί από την κυβέρνηση.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης, τα briefing δύο φορές την εβδομάδα είναι επαρκέστατα και όχι μόνον αυτό, και οι δημόσιες τοποθετήσεις και οι δικές μου και όλης της Κυβέρνησης και όλων των συναδέλφων Υπουργών, στο τι γίνεται» απάντησε αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση του documentonews.gr για το εάν υπάρχουν σκέψεις να αυξηθεί η συχνότητα των briefing πολιτικών συντακτών, με αφορμή το γεγονός πως καθημερινά προκύπτουν πλήθος υποθέσεων που θα όφειλε η κυβέρνηση να παράσχει απαντήσεις στη δημόσια σφαίρα.

Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά νωρίτερα, σε ερώτημά μας για το κυριακάτικο αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Documento, για τα νέα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Αγιαβέφε και την τιμητική πολιτογράφησή του με τις υπογραφές Γεωργιάδη-Βορίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «Έχει εξηγηθεί επαρκώς το ζήτημα αυτό, εδώ και πάρα πολύ καιρό όταν απονεμήθει η υποκοότητα». Ακόμα και όταν επισημάναμε πως αναφερόμαστε σε νέα στοιχεία και εάν η απάντησή του αυτή έρχεται «ανεξαρτήτως νέων αποκαλύψεων», εκείνος αποκρίθηκε «ανεξαρτήτως».

«Εν όψει εκλογών, δεν ξέρουμε την ημερομηνία, ωστόσο καθημερινά εμφανίζονται μια σειρά από θέματα που χρειάζονται απαντήσεις από εσάς. Είχαμε πριν από λίγες ημέρες το δημοσίευμα του «News247», για την Οικονομική Εισαγγελία και για τα απόρρητα κονδύλια που δεν δίνεται το δικαίωμα να ελέγχονται. Σήμερα η «ΕφΣυν» φέρνει το σπάσιμο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα τρία στους φορολογικούς ελέγχους για τις υποκλοπές. Πρώτον, αν έχετε απαντήσεις σε αυτά και δεύτερον, σκέφτεστε να πυκνώσετε τα briefing ούτως ώστε να δίνετε τις απαραίτητες απαντήσεις, ενόψει εκλογών;» ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο, παραθέτοντας ενδεικτικά δύο νέες υποθέσεις που προέκυψαν από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα.

Αφού υποστήριξε πως δεν θεωρεί πως υπάρχει θέμα ενημέρωσης, συνέχισε πως «στην πορεία προς τις εκλογές η βούλησή μας και η μέριμνά μας και νομίζω ότι αυτό το υποστηρίζουμε όλοι, σε αγαστή συνεργασία και με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι γνωστό στους Έλληνες πολίτες, έτσι ώστε να τους συμπεριλάβουν στην αξιολόγησή τους, για τον ποιον θα επιβραβεύσουν και ποιον θα αποδοκιμάσουν για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας», και στη συνέχεια άδραξε την ευκαιρία να… υμνήσει την ενημέρωση που παράσχει ο ίδιος και η κυβέρνηση στους πολίτες.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πτυχή της πολιτικής, όπως ο καθένας την αντιλαμβάνεται είτε στη λογική της συνωμοσιολογίας και της σκανδαλολογίας, αν σ’ αυτό μπορεί να βασιστεί πολιτική, είτε στη λογική της πραγματικής πολιτικής, της παραγωγής έργου, της προγραμματικής πρότασης, της πρότασης για την Ελλάδα του αύριο, για την αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων, που να μην έχει κατατεθεί επαρκώς στο δημόσιο διάλογο. Η ελευθερία του Τύπου που έχουμε στη χώρα μας, την οποία με συνέπεια όλοι εσείς υποστηρίζετε, εγγυάται αυτήν την πολυφωνία, την ενημέρωση, τον πλουραλισμό. Και αν ένα πράγμα, νομίζω, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι υπάρχει, είναι έλλειμμα ενημέρωσης. Οι πολίτες τα έχουν δει, τα έχουν ακούσει όλα διεξοδικά, κάθε άποψη, κάθε εκδοχή και -με γνώση όλων αυτών- θα τοποθετηθούν και θ’ αξιολογήσουν στάσεις, συμπεριφορές, πολιτικές προσεγγίσεις, τρόπο και αντίληψη και κουλτούρα για το μέλλον της χώρας στις επερχόμενες κάλπες που, όπως είναι γνωστό, πλησιάζουν» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, χωρίς ωστόσο να δώσει την παραμικρή απάντηση στα δύο ζητήματα που του τέθηκαν.

«Για τα δημοσιεύματα θα απαντήσετε κάτι;» ρωτήσαμε, με την απάντησή του να προκαλεί την έκπληξη στην αίθουσα συντακτών.

«Είπα ότι έχουμε απαντήσει διεξοδικά σε όλα και υπάρχει και μία διαδικασία σε ό,τι αφορά μια σειρά από ζητήματα που και η Δικαιοσύνη είναι εκεί για να κάνει τη δουλειά της» υποστήριξε, την ώρα που το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, επί παραδείγματι, ήρθε το πρωί της Δευτέρας, χωρίς καμία κυβερνητική αντίδραση.

«Η Κυβέρνηση απαντά με την πολιτική της και μέριμνα της πολιτικής της είναι να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας, για να στηρίξουμε τους πολίτες στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, να ψηφίζουμε, μέχρι η Βουλή να διαλυθεί, πράγματα που είναι κρίσιμα και που απαντούν και ανταποκρίνονται και στις δεσμεύσεις μας και στο Πρόγραμμά μας της προηγούμενης περιόδου  -έτσι εμείς αντιλαμβανόμαστε τον πολιτικό χρόνο- και οι πολίτες έχουν όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα μπροστά τους, για να συγκρίνουν, να κρίνουν και να προχωρήσουν» συνέχισε, καταλήγοντας σε μία ακόμα πιο εντυπωσιακή κατακλείδα.

«Μην υποτιμούμε τη νοημοσύνη του κόσμου. Ο κόσμος τα ξέρει όλα, ξέρει τι βιώνει, ξέρει πώς ήταν η χώρα το 2019, ξέρει πώς είναι η χώρα τώρα, ξέρει τι μεσολάβησε, ξέρει τι κληθήκαμε να διαχειριστούμε, βλέπει ότι ζει σ’ ένα Κράτος Δικαίου και απόδειξη του ότι ζει σ’ ένα Κράτος Δικαίου είναι ότι τίποτα δεν κρύβεται κάτω από το χαλί, τίποτα δεν παραπέμπεται στο αόριστο, όλα είναι εδώ, συζητιούνται και αντιμετωπίζονται» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου, καταφέρνοντας -για μία ακόμα φορά- να διαφύγει και των δύο δημοσιογραφικών ερωτημάτων που του τέθηκαν.

Διαβάστε επίσης:

Άκρα του τάφου σιωπή για Αγιαβέφε από το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter