Άκρα του τάφου σιωπή για Αγιαβέφε από το Μαξίμου

Άκρα του τάφου σιωπή για Αγιαβέφε από το Μαξίμου

«Δεν πάτε να αποκαλύπτετε εσείς, εμείς δεν απαντάμε». Αυτή θα μπορούσε να είναι συνοπτικά η στάση του Μεγάρου Μαξίμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου απέναντι στις αποκαλύψεις του Documento για την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου Αγιαβέφε απέναντι στα ερωτήματα της εφημερίδας, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κοινής γνώμης για τα πεπραγμένα των υπουργών Βορίδη-Γεωργιάδη.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Πόσο θα κρύβεστε κ. Βορίδη για την τιμητική πολιτογράφηση Αγιαβέφε;

Οι αποκαλύψεις για τις σχέσεις Αγιαβέφε-Greek Mafia μπορεί να συνεχίζονται από το Documento, να προκαλούν τις αντιδράσεις και τα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, έως και κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος documentonews.gr, koutipandoras.gr αλλά και άλλων ΜΜΕ που στο παρελθόν ανέδειξαν το θέμα, όμως στην κυβέρνηση επιμένουν να τηρούν προκλητική σιγήν ιχθύος.

«Την Κυριακή στο Documento φέραμε νέα στοιχεία για την περίπτωση του Τούρκου υπηκόου που πολιτογραφήθηκε τιμητικά ως Έλληνας, του κυρίου Αγιαβέφε, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση γνώριζε ή όφειλε να γνωρίζει την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη όταν του απένειμε την ελληνική ιθαγένεια. Ακόμα θεωρείτε πως δεν οφείλετε εξηγήσεις ως κυβέρνηση; Σας καλύπτει η στάση των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη που εμπλέκονται στις αποφάσεις;» ρωτήσαμε τη Δευτέρα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

Το Documento της Κυριακής, δίνοντας συνέχεια στις αποκαλύψεις, αποκάλυψε ότι όταν η κυβέρνηση του χορήγησε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια τον Ιούνιο του 2022 γνώριζε ή θα όφειλε να γνωρίζει για την εμπλοκή του με τη Δικαιοσύνη. Με λίγα λόγια, κατά το ρεπορτάζ υπήρξε μεθόδευση ώστε ένας καταζητούμενος από την Interpol, ο οποίος είχε αποδεδειγμένες σχέσεις με την εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε σε ποινικούς έγγραφα ταυτοποίησης με ψευδή στοιχεία, να αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο και να καταστεί πολίτης της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε επίσης: Κυβερνοεπιθέσεις για κάθε έρευνα στον Αγιαβέφε

Παρότι όμως τα στοιχεία του δημοσιεύματος είναι νέα και αποκαλύπτουν πως η Greek mafia έδωσε ελληνική ταυτότητα και διαβατήριο στον Γιασάμ Αγιαβέφε και όταν συνελήφθη τον «καθάρισαν» Βορίδης και Αδωνης με τιμητική ελληνοποίηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε να αντιμετωπίζει το θέμα ως… απαντημένο

«Έχει εξηγηθεί επαρκώς το ζήτημα αυτό, εδώ και πάρα πολύ καιρό όταν απονεμήθει η υποκοότητα» απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου στο ερώτημα του documentonews.gr, προκαλώντας την εύλογη απορία μας.

«Ανεξαρτήτως νέων αποκαλύψεων σας καλύπτουν οι εξηγήσεις;» ρωτήσαμε, για να λάβουμε την λακωνική απάντηση «ανεξαρτήτως», δίχως τον παραμικρό σχολιασμό.

Δείτε σχετικά: Κυβέρνηση συνέχεια της μαφίας

Το «κρυφτό» λοιπόν για το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζεται, αφού μόλις την περασμένη Δευτέρα, μετά το προηγούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης αρνήθηκε να παράσχει απαντήσεις. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα, το Documento αποκάλυψε πως το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018. Αυτό συνέβη την ώρα που η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021. Με απλά λόγια, η Δικαιοσύνη γνώριζε για την εμπλοκή της οικογένειας Αγιαβέφε με το κύκλωμα τουλάχιστον έξι μήνες προτού ο διεθνώς καταζητούμενος Τούρκος πολιτογραφηθεί σκανδαλωδώς Ελληνας.

«Έχει απαντηθεί νομίζω αυτό το ζήτημα, πριν από κάμποσους μήνες το έχετε ξαναφέρει. Σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες της πολιτογράφησης…» ψέλλισε ο Γ. Οικονόμου στην ερώτησή μας την περασμένη Δευτέρα, την ώρα που οι πρώτες «απαντήσεις» που είχε παράσχει τον περασμένο Ιούλιο κατά τις πρώτες δημοσιεύσεις αρκούνταν στο -εξίσου λακωνικό- «στην περίπτωση που αναφέρετε, έχουν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση συνέχεια της μαφίας: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Τούρκο καταζητούμενο Αγιαβέφε

«Υπήρξε νέο δημοσίευμα που φέρει τη σύζυγό του να έχει επιχειρήσει να λάβει έγγραφα, την ίδια περίοδο. Είναι νέα στοιχεία αυτά» του επισημάναμε πάντως και την περασμένη Δευτέρα, με τον ίδιο να επιμένει πως «φαντάζομαι τα οποιαδήποτε στοιχεία υποκρύπτουν παράνομες ή παραβατικές συμπεριφορές, διερευνώνται όπως έτσι πρέπει να γίνεται από τις αντίστοιχες διωκτικές αρχές και την ελληνική Δικαιοσύνη» είπε το ίδιο γενικόλογα όπως σε κάθε ζήτημα που η κυβέρνηση στριμώχνεται «δείχνει» τη Δικαιοσύνη, πριν προχωρήσει το ίδιο γενικόλογα σε μία αμήχανη κάλυψη του υπουργού Ανάπτυξης.

«Αλλά σε ότι αφορά την πολιτογράφηση, νομίζω ότι έχει απαντήσει και ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, με τα στοιχεία που είχε προσκομίσει στη δημοσιότητα, πριν από κάμποσο καιρό που είχατε ξαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα» πρόσθεσε, θεωρώντας πως έτσι κλείνει το θέμα. Απαντήσεις όμως δεν δόθηκαν από τον υπουργό για την επίμαχη συστατική επιστολή, ούτε τον περασμένο Ιούλιο, ούτε και απέναντι στις νέες αποκαλύψεις, που αρκέστηκε να απαντήσει προκλητικά στον δημοσιογράφο του Documento που τον ρώτησε πως «δεν έχω ιδέα, δεν με αφορά το ζήτημα».

Να σημειωθεί πως απέναντι στις νέες αποκαλύψεις, ο Μ. Βορίδης απάντησε πως ότι από τα στοιχεία που υπήρχαν στον φάκελο του Τούρκου δεν προέκυπτε ποινική εμπλοκή του σε κάποια υπόθεση. Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης από την πλευρά του, ο οποίος έδωσε για λογαριασμό τού διεθνώς καταζητούμενου Τούρκου συστατική επιστολή, έδειξε ως μοναδικό υπεύθυνο τον Μ. Βορίδη. Απάντησε συγκεκριμένα ότι «η υπόθεση του κ. Αγιαβέφε αφορά το υπουργείο Εσωτερικών. Τελεία» και πρόσθεσε: «Μη με ξαναπάρετε τηλέφωνο γι’ αυτό το θέμα».

Διαβάστε επίσης: Balkan Insight: Κυβερνοεπίθεση στο Documento μετά τις αποκαλύψεις για τη σύζυγο Αγιαβέφε

Τη Δευτέρα πάντως, η αξιωματική αντιπολίτευση εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση, μέσω τομέα Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, ζητώντας από τον υπουργό Εσωτερικών απάντηση στο ερώτημα «Πόσο ακόμα θα κρύβεστε κ. Βορίδη για την τιμητική πολιτογράφηση του Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου, Γιασάμ Αγιαβέφε;».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter