Ο λαγός Κεγκέρογλου, η Novartis και το Noor1

Ο λαγός Κεγκέρογλου, η Novartis και το Noor1

Η πολιτική μερικές φορές λειτουργεί ως λεκές στο πουκάμισο της κοινωνίας. Μερικοί πολιτικοί μας πάλι επιλέγουν για τον εαυτό τους το ρόλο του καθαριστή.

Το ΚΙΝΑΛ και ο βουλευτής του Βασίλης Κεγκέρογλου, έχουν διαβεί προ πολλού τον Ρουβίκωνα. Ο τελευταίος για μια ακόμη φορά σήμερα, τη δεύτερη μετά τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, επέλεξε για τον εαυτό του το ρόλο του λαγού. Και μάλιστα για μια εξόχως σοβαρή υπόθεση, αυτήν του Noor1. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε καταθέσει το αίτημα εξαίρεσης από την Προανακριτική των Δ. Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.

Σήμερα ο κ. Κεγκέρογλου μαζί με την Ευαγγελία Λιακούλη από το ΚΙΝΑΛ, εμφανίστηκαν με αίτημα, να εξεταστεί από την προανακριτική που συστήθηκε για το ενδεχόμενο «σκευωρίας» στην υπόθεση Novartis και το αντίστοιχο ενδεχόμενο (πάλι από τον Παπαγγελόπουλο) για την πολύκροτη υπόθεση του Noor1!

Ξεπερνώντας κανείς το κουρέλιασμα κάθε κοινοβουλευτικού κανονισμού (που αναλύεται διεξοδικά σε άλλο άρθρο του Documentonews.gr) προκαλεί απορία γιατί ο κ. Κεγκέρογλου, θεωρεί ότι η δικαστική περιπέτεια ενός πολίτη αφορά την Προανακριτική στη Βουλή;

Αν για παράδειγμα είναι θύμα «σκευωρίας» αυτό θα το αποδείξει (αν το αποδείξει) η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που ασχολείται με το εν λόγω θέμα. Αν κριθεί ένοχος θα υποστεί τα επίχειρα αν αθωωθεί έχει στη φαρέτρα του ένα ισχυρό νομικά όπλο για να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όποιους θεωρεί σκευωρούς του.

Γιατί όμως ο κ. Κεγκέρογλου επέλεξε για δεύτερη φορά να παίξει το ρόλο του λαγού;

Του το ζήτησαν από τη ΝΔ; Και τι λέει η κα Γεννηματά γι αυτό; Πως νοιώθουν εκεί στο ΚΙΝΑΛ όταν δύο βουλευτές τους «αθωώνουν» (γιατί αυτό κάνουν) έναν ιδιώτη χωρίς να αποφανθεί γι αυτό η αρμόδια Δικαιοσύνη; Πως νοιώθουν που υπερψηφίζουν την πρόταση μαζί με τον ακροδεξιό τηλεπωλητή Βελόπουλου; Αν έχουν διαβεί τον πολιτικό Ρουβίκωνα και επιλέγουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του ντίλερ να το πουν στους ψηφοφόρους τους να το γνωρίζουν. Το Σύνταγμα και η Βουλή πάντως δεν είναι ο καλύτερος χώρος για να ασκηθούν στο νέο τους ρόλο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter