Ο Λαζαρίδης προσβάλλει τους «ήρωες της πανδημίας» στη Βουλή: «Γηρασμένο και μη ελκυστικό το ΕΣΥ»

Ο Λαζαρίδης προσβάλλει τους «ήρωες της πανδημίας» στη Βουλή: «Γηρασμένο και μη ελκυστικό το ΕΣΥ»

Μπορεί κατά την κορύφωση της πανδημικής κρίσης το υγειονομικό προσωπικό να ήταν για την κυβέρνηση οι ήρωες που κοίταξαν στα μάτια τον «αόρατο εχθρό», απ΄ ό,τι φαίνεται, όμως, αυτές οι εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, με τον βουλευτή της ΝΔ και πρώην στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μακάριο Λαζαρίδη, να αποκαλεί στην Ολομέλεια της Βουλής «γηρασμένο και μη ελκυστικό το ΕΣΥ».

Αφού ο πρώην αρθρογράφος της «Ελεύθερης Ώρας» διατύπωσε αυτούς τους μειωτικούς χαρακτηρισμούς για το ΕΣΥ, φρόντισε να διευκρινίσει πως «το παρόν νομοσχέδιο έρχεται να προσαρμόσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε πως το ΕΣΥ γίνεται «πιο ελκυστικό» στους γιατρούς προκειμένου να υπάρχει καλύτερη στελέχωση και να καλυφθούν όλα τα κενά. Μάλιστα, έδωσε και την εξήγηση για το πώς θα γίνει πράξη αυτή η επιδίωξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Αυτό επιτυγχάνεται με τη δυνατότητα ήπιου ιδιωτικού έργου των γιατρών του ΕΣΥ που θα συμμετέχουν στο σύνολο της λειτουργίας του νοσοκομείου» εξήγησε.

Συμπλήρωσε δε πως οι γιατροί του ΕΣΥ «θα έχουν κίνητρο» να παραμείνουν στις τάξεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ενώ οι λοιποί υγειονομικοί θα αποκτήσουν τον λόγο που θα τους κάνει να ενταχθούν στο ΕΣΥ.

«Αυτό ισχύει για όσες και όσους το θελήσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί η Γκάγκα ενώ βάζει «ταφόπλακα» στη δημόσια υγεία: «Θέλετε ένα ΕΣΥ που υπήρχε 40 χρόνια πριν»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter