Ο Λεβέντης “απειλεί” τον Προκόπη Παυλόπουλο: «Δεν θα το αφήσω έτσι – Εγώ είμαι σκυλοντόγκ»

Ο Λεβέντης “απειλεί” τον Προκόπη Παυλόπουλο: «Δεν θα το αφήσω έτσι – Εγώ είμαι σκυλοντόγκ»

Με ιδιαίτερα επιθετικό τρόπο σχολίασε ο Βασίλης Λεβέντης την απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο αίτημά του να μην υπογράψει το νόμο για την αλλαγή φύλου. 

«Δεν θα το αφήσω έτσι» είπε, αναφορικά με την απάντηση του Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος επισήμανε ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του θα λάβει υπόψιν του την προτροπή για να επιστρέψει στη Βουλή το νόμο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου χωρίς υπογραφή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε σε ενημέρωση που παρείχε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί από πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, αλλά από βουλευτής, γιατί είναι «σκυλοντόγκ».

«Όχι από πρόεδρος κόμματος, θα παραιτηθώ από βουλευτής» είπε και εξήγησε: «Γιατί πρέπει στην Ελλάδα κάποιος να θυσιαστεί για να ταρακουνηθεί αυτό το τέλμα. Καταλάβατε; Ας χαίρονται τους μισθούς τους, αλλά θα κυκλοφορώ κι εγώ και θα κάνω λαϊκές συγκεντρώσεις και θα τους ξεφτιλίζω όλους… εγώ είμαι “σκυλοντόγκ”»! Μάλιστα, υποστήριξε πως η απόφασή του είναι ειλημμένη, καθώς «εγώ ό,τι λέω δεν το αλλάζω», προμηνύοντας πως θα το ανακοινώσει τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη σε ομιλία του.

«Δύο χρόνια παλεύω για κάποια πράγματα, να μειωθεί ο μισθός και ο αριθμός των βουλευτών, οι αποσπασμένοι, οι μετακλητοί και με γράφουν εκεί που δεν έχει μελάνι» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Να βγει το συμπέρασμα ότι παίρνω το μισθό μου; Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει. Αν κάνω πίσω θα βγει το συμπέρασμα στην Ελλάδα ότι κάθομαι για το μισθό μου, αυτό κάνει η Χρυσή Αυγή, ενώ έλεγε θα πελεκάει, παίρνει το μισθουλάκο».

Όταν του επισήμαναν πως «πάλεψε» τόσα χρόνια για να μπει στη Βουλή και εκείνος θα παραιτηθεί, αποκρίθηκε: «Δεν πειράζει, θα ξαναμπώ, μην ανησυχείτε».

Η πρόβλεψη και η μπάνκα

«Τις εκλογές έτσι κι αλλιώς εγώ τις βλέπω μέχρι το Μάρτιο» ήταν η νέα πρόβλεψη του Βασίλη Λεβέντη για το χρονικό προσδιορισμό των επόμενων εκλογών. «Βέβαια, αφού πρέπει να δώσει μποναμά, πρέπει να κόψει 2,5 δις ακόμη, δηλαδή να κάτσω 5 ακόμη μήνες στη Βουλή; Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα, η μπάνκα να τιναχθεί στον αέρα. Δεν είμαι και αρχομανής, έχω κουραστεί κιόλας λίγο» ανέφερε, καταλήγοντας πως έχει αηδιάσει στη Βουλή.

Μεγαλοοικονόμου: «Να παραιτηθεί προ Δευτέρας»

«Εάν η δήλωση του κ. Λεβέντη έχει σοβαρότητα, οφείλει να παραιτηθεί προ Δευτέρας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία εκλέχθηκε με την Ένωση Κεντρώων.

Μάλιστα, παραθέτει και τα βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την παραίτηση του κ. Λεβέντη. «Αμέσως θα πρέπει να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα για την εκλογή νέου προέδρου και χάριν ενότητας του κόμματος να επιστρέψουν βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί» υποστηρίζει.

Καταλήγει διευκρινίζοντας πως ο νέος πρόεδρος «θα είναι μεταβατικός», με εντολή σύγκλισης συνεδρίου και σκοπό να καθοριστούν οι καταστατικές αρχές του κόμματος στο πλαίσιο της κεντρώας ιδεολογίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter