Ο «μαύρος» κατάλογος της «γαλάζιας» αντεκπαιδευτικής πολιτικής

Ο «μαύρος» κατάλογος της «γαλάζιας» αντεκπαιδευτικής πολιτικής

Συγκλονίζει η είδηση για τον φοιτητή που έπεσε από ανοιχτό παράθυρο ορόφου του ΑΠΘ στην προσπάθειά του, σύμφωνα με καταγγελίες, να βρει μια θέση σε υπερπλήρη πανεπιστημιακή αίθουσα.  Προκαλεί ανατριχίλα. Δείχνει με το πιο δραματικό τρόπο πόσο  κυνική και αντιεκπαιδευτική είναι η πολιτική της ΝΔ που ούτε τους καθηγητές σέβεται ούτε τους φοιτητές φροντίζει. Μόνο σπάει ρεκόρ «αριστείας» στην αδιαφορία με κομμένα κονδύλια για βελτίωση υποδομών και για μόνιμες προσλήψεις με λίγους  πανεπιστημιακούς να αντιστοιχούν σε πάμπολλους φοιτητές ανά πανεπιστημιακό μάθημα. Και δίνει προτεραιότητα στην επιβολή όρων αγοράς στα ΑΕΙ με ενίσχυση μηχανισμών καταστολής.

Όμως, η εικόνα του δράματος είναι σύνθετη και ο κατάλογος των περιπτώσεων που αποτυπώνουν αντιεκπαιδευτική πολιτική, εντός καπιταλιστικού πεδίου, είναι μακρύς. Καταδεικνύει τις ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων που έχουν κάνε .. κανονικότητα από χρόνια την υποχρηματοδότηση του δημόσιου πανεπιστήμιου και θεωρούν, όπως σημειώνει με δηκτική ανακοίνωσή της η ΚΝΕ, περιττό βάρος τις πραγματικές ανάγκες των φοιτητών.

Σαν ένα μαύρο ημερολόγιο η ΚΝΕ στέκει στην ημερομηνία Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022 και παραθέτει περιστατικά:

-Νομική ΑΠΘ: φοιτητής σε υπερπλήρες αμφιθέατρο έπεσε από το παράθυρο του 3ου ορόφου (!!!) στριμωγμένος γιατί δεν είχε πού να κάτσει! Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή του.

-Φοιτητική Εστία Αθηνών: οι οικότροφοι ενημερώνονται ότι όλο το χειμώνα δεν θα έχουν ζεστό νερό, λόγω «περικοπών στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης»!

-Φιλοσοφική ΕΚΠΑ: φοιτήτρια τραυματίζει το πόδι της μέσα σε λεωφορείο όπου δεκάδες φοιτητές ήταν στριμωγμένοι σαν σαρδέλες!

-Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: 7η μέρα από την έναρξη του εξαμήνου με δεκάδες μαθήματα και εργαστήρια να μην πραγματοποιούνται λόγω έλλειψης διδακτικού προσωπικού!

Περιγράφει και καταγγέλλει :

«Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο της “αριστείας” που διαφημίζει η κα Κεραμέως! Χωρίς επαρκείς υποδομές, χωρίς αρκετούς καθηγητές, χωρίς ζεστό νερό!

Αυτό είναι το Πανεπιστήμιο των “νέων οριζόντων” με φοιτητή να πέφτει από το παράθυρο όχι για να ατενίσει τον …ορίζοντα, αλλά γιατί δε χωρούσε στο αμφιθέατρο!

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής που ακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις και που παγιώνει την υποχρηματοδότηση, αντιμετωπίζοντας ως “περιττό κόστος” τις ανάγκες των φοιτητών!».

Και καταλήγει η ΚΝΕ :

«Για αυτή την εγκληματική αδιαφορία και ευθύνη του κράτους ποια “πανεπιστημιακή αστυνομία” θα συλλάβει τους υπευθύνους; Σίγουρα όχι αυτή που εκπαιδεύτηκε για να κυνηγάει φοιτητές που διαμαρτύρονται για την κατάσταση στις σπουδές τους!

Τη λύση θα τη δώσουν οι ίδιοι οι φοιτητές που διαδηλώνουν στις 24 Οκτωβρίου μαζί με τους μαθητές και αγωνίζονται για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, πρόσληψη καθηγητών, ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους.

Σε αγωνιστική συμπόρευση με την ΚΝΕ για να ξημερώσει μια πραγματικά “κανονική μέρα” στο ελληνικό Πανεπιστήμιο χωρίς τα σημερινά προβλήματα και την ανασφάλεια για το μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΘ: Νέα επεισόδια αστυνομικής βίας

ΑΠΘ: Φοιτητής έπεσε από τον τρίτο όροφο ενώ προσπαθούσε να χωρέσει στην αίθουσα για να κάνει μάθημα (Photos)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter