Ο Μηταράκης βρήκε την αντίδραση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό «πολύ αποφασιστική»

Ο Μηταράκης βρήκε την αντίδραση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό «πολύ αποφασιστική»

Τελικά πρόκειται για ανέκδοτο!

Μπορεί να άλλαξαν υπεύθυνους, να κατήργησαν το υπουργείο για να το επανασυστήσουν, να έλεγαν άλλα προεκλογικά και άλλα μετεκλογικά, να υποβάθμισαν το θέμα και να κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για να αντιληφθούν στο τέλος πως πρόκειται για μια καυτή πατάτα…

Ο λόγος και για τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε πως η κατάσταση δεν συγκρίνεται με εκείνου του 2015 που αντιμετώπισε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αντιμετωπίζουμε μια μεγάλη κρίση, δεν ξέρω αν συγκρίνεται με το 2015 αλλά η αντίδραση της κυβέρνησης είναι πάρα πολύ αποφασιστική», είπε ο Νότης Μηταράκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Τώρα πως εννοεί το «αποφασιστική» ενώ για επτά μήνες όλη η κυβέρνηση βρισκόταν σε μετεκλογική νάρκη, μόνον εκείνος ξέρει.

Αλλά παρότι η αναστολή της διαδικασίας ασύλου χαρακτηρίζεται από τον ΟΗΕ ως χωρίς νομική βάση, ο κ. Μηταράκης έχει άλλη άποψη:

«Η αναστολή της διαδικασίας ασύλου στέλνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ότι η χώρα μας δεν θεωρεί όσους εισέρχονται παράνομα ως πρόσφυγες», είπε για να συμπληρώσει πως αυτοί που φθάνουν τα τελευταία 24ωρα στη χώρα μας «κρατούνται και θα μεταφερθούν στα ΠΡΟΚΕΚΑ» τόνισε ο κ. Μηταράκης.

Μπορεί η Ελλάδα να μην ζήτησε αμέσως έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με την Γερμανία να αλληθωρίζει και προς την Τουρκία, ο κ. Μηταράκης θεωρεί ωστόσο πως, «το γεγονός ότι οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών οργάνων θα βρίσκονται σε λίγες ώρες στη χώρα μας, δείχνει την ενεργή στήριξή τους, κάτι που δεν έχει προηγούμενο»

Μόνον που άλλο είναι έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη και άλλο επισκέψεις και δηλώσεις χωρίς αντίκτυπο, ιδιαίτερα όταν δεν συνοδεύονται και από τις ανάλογες κινήσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Τέλος επανέλαβε τη στήριξή του για τα κλειστά κέντρα προσφύγων, άσχετα βέβαια αν αυτά δεν είναι αποδεκτά από την Ε.Ε.

Πολλά φάουλ μαζί… 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter