Ο Μητσοτάκης παραδέχεται την offshore – Η απάντηση του Documento

Ο Μητσοτάκης παραδέχεται την offshore – Η απάντηση του Documento

Η ΝΔ, αποφάσισε για μια ακόμη φορά να απαντήσει αντί του Κυριάκου σε ένα θέμα που αφορά τον ίδιο. Όσοι κινούν σήμερα τα νήματα στη ΝΔ, γνωρίζουν πως και ο κομματικός μηχανισμός και οι άνθρωποι της ΝΔ ,

είναι ενάντια στην τακτική του κρυπτόμενου Μητσοτάκη, αλλά συνεχίζουν να Αδωνοποιούν το κόμμα και να Καρατζαφεροποιούν την πολιτική με «μπροστάντζες» και offshore.

Το κύριο όμως είναι, πως ο κρυπτόμενος πίσω από το γραφείο Τύπου Μητσοτάκης, κάνει την παραδοχή πως η σύζυγός του είναι κάτοχος offshore εταιρείας του φορολογικού παραδείσου των νησιών Κευμάν, για όσο διάστημα δεν κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες.

Μπροστά σε αυτή την παραδοχή, που συνιστά παραδοχή ποινικού αδικήματος, η δικαιολογία είναι πως πρόκειται για στοιχεία « που δηλώνει δημόσια στο βιογραφικό της». Όχι, η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη δεν δήλωσε ποτέ πως έχει offshore. Απλώς την έκρυβε αφήνοντας να εννοηθεί πως η εταιρεία της είναι άλλη, με το ίδιο όνομα στην Ελβετία. Τελικώς οι πολυδιαφημισμένες μπίζνες και η επενδυτική αριστεία, δεν ήταν τίποτα άλλο από σκοτεινές διαδρομές του χρήματος. Στην πιο αθώα εκδοχή, σε καιρούς μνημονίων ,όταν φτωχοποιούσαν και έριχναν τους πολίτες στην ανέχεια με φόρους και λιτότητα, οι ίδιοι είχαν τον τρόπο τους με τις offshore πληρώνοντας φόρο 0,5%.

Ας απαντήσει λοιπόν δημοσίως (επιβάλλεται να το κάνει) γιατί επιλέγει εξωτικές εταιρείες εξωτικών νησιών και Παπασταύρους ως συνεργάτες; Ποιά κεφάλαια έχει κινήσει μέσα από εταιρικές μορφές που οι περισσότεροι επιλέγουν για να κρύψουν και να κρυφτούν; Γιατί έκρυβε την offshore εταιρεία μέσα σε μια άλλη ίδιου ονόματος, με το κόλπο της μπάμπουσκας;

Αν ο κύριος Μητσοτάκης επιμένει να περάσουμε από το Μοσχάτο, μπορούμε να κανονίσουμε ένα ραντεβού, για να του δείξουμε και τους πραγματικούς πόρους αγοράς των σπιτιών της συζύγου του. Θα είναι εκεί;

Η ανακοίνωση της ΝΔ νωρίτερα:

“Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ.
Το κέρδισαν επάξια καθώς … αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. Κατά τ’ άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:
“ΥΓ. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας”.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε:

“Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για άλλη καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη. Από τη στιγμή που εκλέχτηκε πρόεδρος της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης είχε αυτοτελή νομική υποχρέωση για κατάθεση πόθεν έσχες που θα συμπεριλάμβανε και τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του σε αποκλειστική προθεσμία 90 ημερών.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σεβαστεί το νόμο, την πολιτική ηθική και πάνω από όλα την ελληνική κοινωνία και να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων τόσο των δικών του όσο και της συζύγου του”.

Αργότερα η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου αναφέρει:

«Το θράσος, αλλά και η άγνοια για σοβαρά θέματα των συντακτών των δελτίων Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένα. Τους ενημερώνουμε, λοιπόν:

1. Δεν τίθεται θέμα υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες εντός 90 ημερών, όταν παραμένει η ίδια Αρχή Ελέγχου. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν βουλευτής, όταν εκλέχτηκε Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, άρα ήδη υπέβαλλε κάθε χρόνο δήλωση πόθεν έσχες.

2. Το Πληροφοριακό Σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες υλοποιήθηκε, επί ημερών του κ. Μητσοτάκη, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Δυο χρόνια τώρα, η Κυβέρνηση, προφανώς για να τακτοποιήσουν οι δικοί της Υπουργοί τις εκκρεμότητές τους, καθυστερεί και στις 12 Φεβρουαρίου 2017 δεν έχουν υποβληθεί οι σχετικές δηλώσεις του έτους 2015. Γεγονός πρωτοφανές, που κάτι κρύβει…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter