Ο Milan Kunc δημιουργεί πάνω σε μια BMW i8 Roadster

Ο Milan Kunc δημιουργεί πάνω σε μια BMW i8 Roadster

Ο Γερμανός καλλιτέχνης απεικονίζει πάνω στην BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc, τα στοιχεία της φύσης, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για τον πλανήτη.

Σε συνεργασία με την γκαλερί της Πράγας, Cermak Eisenkraft, δημιουργήθηκε το BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc. Ο Μίλαν Κουντς, έχει γεννηθεί το 1944 στη Γερμανία. Είναι ζωγράφος και μεταξύ άλλων έχει εργαστεί στην πατρίδα του, αλλά και στις Ιταλία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Δανία και Τσεχία. Φημίζεται για την κριτική που ασκεί στα συμβατικά αυτοκίνητα και την επιρροή τους προς το περιβάλλον, με το BMW i8 Roadster από τη μεριά του να επιλέγεται ως «καμβάς», διότι δεν ρυπαίνει το περιβάλλον.

Τα κέρδη από την πώληση, θα διατεθούν σε μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που έχει αναλάβει την απομάκρυνση της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά.

Με την ΒΜW να στηρίζει φυσικά το περιβάλλον, η ιδέα πίσω από το όλο εγχείρημα, ήταν να απεικονιστούν τα στοιχεία της φύσης, που είναι το νερό, η φωτιά, η γη και ο αέρας. Όλα αυτά εντοπίζονται στο αμάξωμα του BMW i8 Roadster 4 elements by Milan Kunc, με τον ζωγράφο να αφήνει αιχμές για την κατάσταση του πλανήτη αυτή τη στιγμή.

Παρακάτω, ο Κουντς σχολιάζει τους συμβολισμούς του κάθε στοιχείου:

-Αμάξωμα

«Η πεταλούδα με τη βλάστηση αντιπροσωπεύει το στοιχείο του αέρα και τη δυναμική μεταμόρφωση των φυσικών δυνάμεων. Επέλεξα την πεταλούδα ως σύμβολο αυτής της υπερφυσικής μεταμόρφωσης».

-Δεξιά πλευρά – γη και αέρας

«Η ύπαιθρος μεταμορφωμένη από πράξεις των ανθρώπων. Παρουσιάζω ένα μοναδικό περιβάλλον για ανθρώπους και ζώα. Η καθαρότητά του είναι προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη κάθε μορφής ζωής. Τα εργοστάσια αιολικής ενέργειας που απεικονίζονται χρησιμοποιούν τη δύναμη του αέρα, μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Λουλούδια, μέλισσες, πουλιά και ζώα συνθέτουν την ισορροπία της φύσης».

-Αριστερή πλευρά – νερό

«Ψάρια, σαλιγκάρια, καβούρια, αστερίες – η συνύπαρξη αυτών των πλασμάτων και η διαιώνισή τους αντιπροσωπεύουν την ισορροπία του υδάτινου περιβάλλοντος, για το οποίο εμείς οι άνθρωποι είμαστε υπεύθυνοι, ενώ η θαλάσσια ζωή απειλείται από τη ρύπανση του στοιχείου του νερού».

-Πίσω τμήμα – φωτιά

«Ο πλανήτης μας αποτελεί μέρος του σύμπαντος, στο οποίο όλες οι μεταμορφώσεις έχουν συντελεστεί από τους αρχαίους χρόνους. Η φωτιά συμβολίζει την πηγή ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ζωής και της εξέλιξής της. Επίσης, παραπέμπει στην κίνηση/ώθηση προς τα εμπρός – στον κινητήρα, την καρδιά του αυτοκινήτου. Θίγω εν ολίγοις το θέμα του σύμπαντος, αναφερόμενος στην ανάγκη για ανακύκλωση. Συμβολίζει επίσης την πρόκληση της υπεύθυνης χρήσης ορυκτών καυσίμων».

Πηγή: BMW

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter