Ο Μηταράκης αντί να παρουσιάσει πολιτικό σχεδιασμό μιλάει για τα views του στο Twitter

Ο Μηταράκης αντί να παρουσιάσει πολιτικό σχεδιασμό μιλάει για τα views του στο Twitter

Στον αέρα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» φιλοξενήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης, Νότης Μηταράκης, ο οποίος κλήθηκε να μιλήσει για τα pushbacks και τους θανάτους στο Αιγαίο και να απαντήσει για το παραπλανητικό tweet στο οποίο προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα, το βίντεο του οποίου υποτίθεται πως έδειχνε μέλη της τουρκικής ακτοφυλακής να επιχειρούν pushforward εκτοπίζοντας προσφυγική βάρκα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όπως αποδείχθηκε εντός λίγων ωρών το βίντεο είχε τραβηχτεί πριν από τρία χρόνια και αφορούσε προσπάθεια της τουρκικής ακτοφυλακής να εμποδίσει την διέλευση της βάρκας στην ελληνική πλευρά συγκρατώντας την στην πλευρά της Τουρκίας.

«Ήταν ένα tweet στα αγγλικά, το οποίο είχε κάνει ένα εκατομμύριο views στο twitter. To tweet είχε στόχο να το δει η διεθνής κοινή γνώμη, η οποία συστηματικά κατευθύνεται εναντίον της Ελλάδας. Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός επετεύχθη», σημείωσε ο Νότης Μηταράκης αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά δημόσια τα πραγματικά κίνητρα της εργαλειοποίησης του προσφυγικού από πλευράς του και παραδεχόμενος πως η δημοσίευση του εν λόγω βίντεο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της fake επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν σταμάτησε όμως εκεί, καθώς συμπλήρωσε πως «η δημοσίευση έγινε όταν έπρεπε για να απαντήσουμε σε μια συγκεκριμένη ρητορική που τις τελευταίες μέρες αναπτύσσεται από την τουρκική πλευρά» δηλώνοντας ανερυθρίαστα πως η κυβέρνηση μη έχοντας επιχείρημα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ένα βίντεο που τραβήχτηκε πριν από τρία χρόνια.

«Κατ’ αρχήν η συζήτηση αυτή: ότι είναι ένα βίντεο του 2019 έχει γίνει μόνο στο εσωτερικό και μόνο μεταξύ μας. Στα διεθνή δημοσιεύματα ουδείς αναφέρθηκε σ’ αυτό που λέτε εσείς», ανέφερε επικαλούμενος τα διεθνή μέσα που εγκαλούσε το καλοκαίρι πως εξυπηρετούν τα τουρκικά συμφέροντα επιχειρώντας ταυτόχρονα να υποτιμήσει τα μη φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση Μέσα τα οποία συστηματικά η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει.

Όταν δε τέθηκε από τον Γιώργο Τραπεζιώτη και τον Γιώργο Μελιγγώνη πως το βίντεο παρόλα αυτά παρουσιάζει προσπάθεια της τούρκικης ακτοφυλακής να αποτρέψει τους πρόσφυγες από την είσοδό τους στην Ελλάδα ο υπουργός μετανάστευσης σημείωσε πως «το ζήτημα είναι ότι χτυπάνε ανθρώπους» για να συμπληρώσει ευθαρσώς λίγο αργότερα πως «Όταν μία βάρκα επιχειρεί να μπει στα χωρικά ύδατα της ευρωπαϊκής ένωσης, αναχαιτίζεται».

Κλείνοντας, στην προσπάθειά του να ισχυριστεί πως ο όρος pushback δεν ευσταθεί υπογράμμισε πως «η Ελλάδα δεν επιτρέπει παράνομες εισόδους στην χώρα μας».

Φαίνεται πως ο Νότης Μηταράκης αντιλαμβάνεται τα pushbacks με τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται τις γυναικοκτονίες. Τουλάχιστον μένει πιστός στην κυβερνητική γραμμή του τύπου «δεν αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε», μέχρι φυσικά να απασχολήσει τον διεθνή Τύπο.

Διαβάστε επίσης: 

Κύθηρα: Μαρτυρία πρόσφυγα στο documentonews.gr – «Αν μας έπιαναν στο Αφγανιστάν θα μας σκότωναν»

Αποκαρδιωτικές εικόνες από τα ναυάγια σε Κύθηρα και Λέσβο – Προσωπικά αντικείμενα ξεβράστηκαν στις ακτές (Photos)

Προσφυγικό: Ο Μηταράκης θεωρεί δημοσιογράφους και Αριστερά ως εσωτερικούς εχθρούς

Μηταράκης για Έβρο: Με drones, τεχνητή νοημοσύνη και… αλγoρίθμους το «κυνήγι» των προσφύγων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter