Προσφυγικό: Ο Μηταράκης θεωρεί δημοσιογράφους και Αριστερά ως εσωτερικούς εχθρούς

Προσφυγικό: Ο Μηταράκης θεωρεί δημοσιογράφους και Αριστερά ως εσωτερικούς εχθρούς

Στην ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ τοποθετήθηκε ο Νότης Μηταράκης αναφορικά με το παραπλανητικό βίντεο που ανέβασε την Τετάρτη μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter αλλά και στους θανάτους που σημειώθηκαν στα ανοιχτά ελληνικών νησιών το πρωί της Πέμπτης.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη ο υπουργός μετανάστευσης είχε ανεβάσει βίντεο το οποίο υποτίθεται πως μπορούσε κανείς να δει την τούρκικη ακτοφυλακή να πραγματοποιεί «pushforward» εξωθώντας ανθρώπους από τα τουρκικά ύδατα να περάσουν στα ελληνικά. Μέσα σε λίγες ώρες απεδείχθη πως ο υπουργός είχε χρησιμοποιήσει ένα βίντεο από το 2019, προσπαθώντας ακόμα μια φορά να εργαλειοποιήσει το προσφυγικό ζήτημα στα πλαίσια της κιτς επικοινωνιακής του πολιτικής.

Σχετικά με το περιστατικό υπουργικής λαθροχειρίας υπογράμμισε από τον αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΙ: «Επειδή είπατε για το βίντεο, δεν είπαμε πως είναι σημερινό. Κανείς δεν αμφισβήτησε πως είναι πραγματικό. Αντί να έχουμε αντίδραση από την τουρκική πλευρά, είχαμε από Έλληνες δημοσιογράφους της Αριστεράς οι οποίοι καταφέρονται κατά της ίδιας τους της χώρας. Έχουμε το μέτωπο απέναντι μας, την Τουρκία, έχουμε και την ευρωπαϊκή αριστερά που θέλει να ζήσουμε ξανά την πολιτική των ανοιχτών συνόρων του 2015 και να έχουμε Μόρια και Ειδομένη. Αυτό δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί ξανά».

Είναι σαφές πως σε αυτή την τοποθέτηση μπορεί κανείς να εντοπίσει την πραγματική πρόθεση του κυρίου Μηταράκη, η οποία ανταποκρίνεται στη συνολικότερη απάνθρωπη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως ακριβώς προσπάθησε να ανακόψει τη δράση των ΜΚΟ, διατάσσοντας την Αρχή για την Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες να ανοίξει έρευνα για τις πηγές χρηματοδότησης της οργάνωσης για τα δικαιώματα των προσφύγων HumanRights360, έτσι προσπαθεί να εκφοβίσει και τους δημοσιογράφους αλλά και τους υπερασπιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιγράφοντάς τους ως εσωτερικούς εχθρούς. Θα πρέπει να καταλάβει ο υπουργός πως κάθε φωνή που διαφωνεί με τις απόψεις και τις πολιτικές του αποφάσεις δεν είναι εχθρική προς τα εθνικά συμφέροντα, απλώς διαφωνεί με τον τρόπο που τα διαφυλάσσει ή καλύτερα διαφωνεί με τον τρόπο με τον οποίο προσωπικά ο κύριος Μηταράκης αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εκθέτουν την χώρα διεθνώς με τις εγκληματικές πολιτικές και την θεσμική αδιαφορία τους. Είναι προφανές πως ο κύριος Μηταράκης έχει επιδοθεί στον αγώνα για την ποινικοποίηση της ανθρωπιάς και του ανθρωπισμού. Για να εξυπηρετήσει τον αγώνα του ο κύριος Μηταράκης περιγράφει την αλληλεγγύη ως εγκληματικότητα, φιμώνει δημοσιογράφους και συκοφαντεί υπερασπιστές.

«Έκανα έκκληση στην Τουρκία. Το Λιμενικό με ενημέρωσε πως βλέπει και άλλες βάρκες να προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα με τον καιρό να είναι άσχημος, υπάρχουν άνεμοι 7 μποφόρ. Έχω επικοινωνήσει με την τουρκική κυβέρνηση για το ζήτημα. Με ενημέρωσαν οι τουρκικές Αρχές πως έχουν καταγράψει το αίτημά μας», σχολίασε στα πλαίσια της συνέντευξής του αναφορικά με όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο που έχει γεμίσει κορμιά, παπούτσια, ρούχα και προσωπικά αντικείμενα προσφύγων που έχουν πνιγεί. Αν ο κύριος Μηταράκης ενδιαφερόταν στην πραγματικότητα τόσο για τη ζωή όσο και για τον θάνατο των προσφύγων δεν θα έτρεχε να εξαγγείλει τον τεχνολογικό εξοπλισμό και αλλά και μέσα στρατιωτικοποίησης των συνόρων αλλά θα επένδυε σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αντί να αφήνει το Αιγαίο να μετατρέπεται καθημερινά σε νεκροταφείο προσφύγων.

Διαβάστε επίσης: 

Μηταράκης: To γαρ πολύν της… προπαγάνδας, φέρνει παραφροσύνη (Video)

Ερώτηση Καμίνη σε Μηταράκη για απόρρητες συμβάσεις 37 εκατ. ευρώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter