Ο Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με τον Σαϊντού Καμαρά αλλά του «έδειξε» την Αρχή Προσφυγών

Ο Μητσοτάκης φωτογραφήθηκε με τον Σαϊντού Καμαρά αλλά του «έδειξε» την Αρχή Προσφυγών

Με μια λιτή ανακοίνωση αλλά αρκετές φωτογραφίες συνόδευσε τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον μαθητή της τρίτης Λυκείου, Σαϊντού Καμαρά το Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό να αρκείται να δηλώσει το «προσωπικό ενδιαφέρον» του για την υπόθεση του μαθητή από τη Γουϊνέα, και να τον παραπέμψει στις αποφάσεις της Αρχής Προσφυγών.

Χωρίς την πολυαναμενόμενη «πρωτοβουλία» του πρωθυπουργού να δώσει λύση στο ζήτημα του υπό απέλαση 18χρονου αριστούχου πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο Σαϊντού ήρθε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών και παρά τις δυσκολίες, χωρίς οικογενειακό πλαίσιο, κατάφερε να ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία, έμαθε τη γλώσσα και παρακολούθησε σεμινάρια για την ένταξή του. Όμως, τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει, κάτι που του προκαλεί τρόμο και απειλεί να διαλύσει όσα έχει καταφέρει.

Στην ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία συνοδεύεται από ούτε μία, ούτε δύο αλλά οκτώ φωτογραφίες του Κυρ. Μητσοτάκη να περιστοιχίζεται από οικογενειακές φωτογραφίες, αλλά και του ανιψιού του και εξ απορρήτων του, Γρηγόρη Δημητριάδη, σημειώνεται πως ο πρωθυπουργός «δήλωσε το προσωπικό ενδιαφέρον του για την υπόθεση του  μαθητή από την Γουϊνέα και τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019».

Παρόλα αυτά, ο Κυρ. Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει λύση στο ζήτημα του μαθητή, καθώς όπως αναφέρεται και στο δελτίο Τύπου, αρκέστηκε να εκφράσει «την προσδοκία του, η Απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του».

Σημειώνεται ακόμα πως την ίδια ημέρα, η κοινοβουλευτική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε τροπολογία για να αποφευχθεί η απέλαση του Σαϊντού Καμαρά, αλλά και παιδιών με αντίστοιχο προφίλ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά την επαναφορά συγκεκριμένων διατάξεων που κατήργησε στο παρελθόν η ΝΔ με αποτέλεσμα να επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην ίδια την ουσία του κράτους δικαίου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την κυβέρνηση της ΝΔ να πάρει σαφή θέση στο ζήτημα του μαθητή Σαϊντού Καμαρά και εκατοντάδων άλλων που φοιτούν στα ελληνικά σχολεία, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση το μόνο που θα χαρακτηρίζει τη στάση της θα είναι η υποκρισία.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Τσίπρα με τον αριστούχο πρόσφυγα Σαϊντού Καμαρά – «Πρέπει να μείνει στην Ελλάδα»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter