Ο Μητσοτάκης και οι στόχοι του

Ο Μητσοτάκης και οι στόχοι του

Ο στρατηγικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Και όχι, παρά τα πετσωµένα πρότζεκτ,
ο «σκύλος» δεν είναι τα ενσωµατωµένα ΜΜΕ αλλά ο κλασικός µεταφορικός σκύλος της παροιµίας.

Οπότε σχετικά µε το µέγα για τη δηµοκρατία ζήτηµα των παρακολουθήσεων ο στόχος του επικεφαλής του «επιτελικού κράτους» είναι να διαφυλάξει όσα µπορεί από τα οφέλη που αποκόµισαν τα υπόγεια του Μαξίµου χωρίς να παραδεχτεί το παραµικρό σχετικά µε την εµπλοκή του.

Οπότε, αντί να… βήχει κάθε φορά που το Documento αποκαλύπτει µερικές ακόµη όψεις των παρακρατικών δραστηριοτήτων φέρνοντας στο φως και άλλα πρόσωπα που βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση της ΕΥΠ, έχει βάλει στόχο να χρησιµοποιήσει ακόµη µια φορά τους παρακολουθούµενους φτιάχνοντας ένα σκηνικό «καλών» σχέσεων στο οποίο κανείς δεν (φαίνεται να) επιβουλεύεται κάποιον γιατί όλοι περπατάνε τοίχο τοίχο και χαµογελούν αµήχανα στους φωτογράφους.

Γι’ αυτό όταν αποκαλύφτηκε η παρακολούθηση του στόχου 5046c της ΕΥΠ –κατά κόσµον Κωστή Χατζηδάκη– αντί να διαψεύσουν τα αδιάψευστα και για να µη συνεχίσουν να γελοιοποιούνται, απευθείας ο υπουργός µε τα «τι να µου πει» και «τι να του πω» στον Αυτιά και εµµέσως ο πρωθυπουργός µε τις λεκτικές ακροβασίες του Γιάννη Οικονόµου, που επιβεβαίωσαν τα πάντα στους πάντες καθώς δεν διέψευδαν τίποτε, πιάστηκαν αλά µπρατσέτα και βγήκαν τσάρκα σε κοµµατικές εκδηλώσεις και επικοινωνιακές φιέστες για να δείξουν τι λαµπρούς στόχους έχει ο Μητσοτάκης και τι παράδειγµα εγκαρτέρησης είναι ο στόχος 5046c.

Μετά, µε την αποκάλυψη του Documento για τον στόχο 519c της ΕΥΠ, σε µια αγωνιώδη προσπάθεια να αλλάξει η ατζέντα και να κρυφτεί το πρόβληµα κάτω από το χαλί, οι παρατρεχάµενοι του Μαξίµου έσπευσαν ύστερα από συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ να ανακοινώσουν ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα παραµείνει έναν ακόµη χρόνο στη θέση του, αν και το θέµα… δεν συζητήθηκε!

Με άλλα λόγια, αποκάλυψαν τον µόνο διαχρονικό στόχο του Μητσοτάκη: «κράτα µε να σε κρατώ να ανεβούµε στο βουνό», που λέει πολύ καλύτερα από τους Αµερικανούς επικοινωνιολόγους ο λαός µας. Και µετά τη… µισοανακοίνωση –που για να γίνει απολύτως κανονική και επίσηµη θα πρέπει ο στρατηγός να συνεχίσει να κάνει ότι δεν είδε και δεν διάβασε τίποτε– ο στόχος της ΕΥΠ που συµβαίνει να είναι και αρχηγός ΓΕΕΘΑ άρχισε να γυρνάει τα νησιά επιθεωρώντας ακριτικά φυλάκια και µονάδες παριστάνοντας ότι δεν τρέχει τίποτε, αυτό δηλαδή που δεν επιτρέπεται να κάνει ένας αρχηγός Ενόπλων ∆υνάµεων.

Με αυτά τα δεδοµένα δεν µας εκπλήσσει ότι στο χριστουγεννιάτικο µήνυµά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έβαλε κανένα στόχο εκτός από το να προσπαθήσει –σαν άλλος Αδωνης Γεωργιάδης– να πλασάρει κάποια βιβλία φίλων και γνωστών του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter