Ο Μητσοτάκης πληρώνει τα… κοινόχρηστα στη δεξιά πολυκατοικία

Ο Μητσοτάκης πληρώνει τα… κοινόχρηστα στη δεξιά πολυκατοικία

Η υπόγεια συμφωνία ΝΔ – Ελληνικής Λύσης για ΕΣΡ – ΑΔΑΕ και τα ακροδεξιά «μαχαιρώματα»

Μαύρο χρήμα, αχθοφόροι επιχειρηματιών με κοινοβουλευτική ιδιότητα, αχυράνθρωποι καταδικασμένων ναζί και πολιτικά deals με «τυράκι» πρόστιμα ύψους εκατομμυρίων ευρώ από ανεξάρτητη αρχή. Ολα αυτά θα μπορούσαν να είναι οι προκείμενες μιας επιτυχημένης σειράς του Netflix για την εγγενή διαφθορά και την αποκρουστική διαπλοκή που ενδημούν σε κατ’ επάγγελμα εμπόρους πατριδοφροσύνης. Ωστόσο αυτές οι δυσώδεις διεργασίες αποτελούν συστατικό στοιχείο του κοινοβουλευτισμού σε χρόνο ενεστώτα, παίρνοντας σάρκα και οστά ακόμη και σε live μετάδοση από το κανάλι της Βουλής.

Οι ακροδεξιοί διαγκωνισμοί με στόχο την ηγεμονία στον εθνικιστικό χώρο ήταν κάτι αναμενόμενο μετά το αποτέλεσμα των πρόσφατων εθνικών εκλογών και την είσοδο στη Βουλή τριών κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ. Αυτό, όμως, που μοιάζει απροσδόκητο είναι η ταχύτητα με την οποία εκκίνησε η ακροδεξιά αλληλοεξόντωση, καθώς τα εθνικιστικά μαχαιρώματα τείνουν να μετατραπούν σε κοινοβουλευτικό modus operandi.

Σε κάθε περίπτωση, αυτός που τρίβει τα χέρια του είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Εκτός από ράμματα για όλες τις ακροδεξιές γούνες, το Μέγαρο Μαξίμου απέκτησε τη δυνατότητα να «ψωνίζει» ψήφους από το «καλάθι της ακροδεξιάς» όποτε κρίνεται αναγκαίο. Διόλου τυχαίο ότι το πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο αφορούσε την άρση των προϋποθέσεων για τους εκλογείς του εξωτερικού, πέρασε χάρη στη Νίκη.

Ο αγχωμένος Βελόπουλος

Τον χορό της κριτικής άνοιξε πρώτος ο Κυριάκος Βελόπουλος κατά των Σπαρτιατών και της Νίκης, με έμπειρους κοινοβουλευτικούς να εντοπίζουν το πολιτικό άγχος τού τηλεπωλητή κηραλοιφών και επιστολών του Ιησού λόγω της πίεσης που δέχεται από τα κόμματα των Βασίλη Στίγκα και Δημήτρη Νατσιού. Η παραλίγο διάλυση του μορφώματος των Σπαρτιατών έριξε για λίγο τους τόνους, αφού η αποσάθρωση του νεοφασιστικού κόμματος έμοιαζε με νομοτελειακό γεγονός.

Παρά ταύτα, τα προγνωστικά διαψεύστηκαν και οι «αντάρτες» του Κασιδιάρη επέστρεψαν στο μόρφωμα, πλην του Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος για κάποιον λόγο επιμένει να κατατάσσεται στους ανεξάρτητους βουλευτές. Ετσι, η υπόγεια συμφωνία ΝΔ – Ελληνικής Λύσης με φόντο το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ και τον διορισμό του «γαλάζιου» ΕΣΡ έμοιαζε η τέλεια ευκαιρία για να βγουν ξανά τα μαχαίρια από τα θηκάρια.

Συμφωνία-πακέτο

Με τις δύο ψήφους της Ελληνικής Λύσης στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής η πλειοψηφία κατάφερε να ξηλώσει τα μέλη της ολομέλειας της ΑΔΑΕ μία μέρα προτού επιβληθεί πρόστιμο 100.000 ευρώ στην ΕΥΠ. Το «τυράκι» που μετέτρεψε το κόμμα Βελόπουλου σε κυβερνητική πατερίτσα μαρτύρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, ο οποίος επισήμανε στη συνεδρίαση ότι εκκρεμεί πρόστιμο ύψους 2 εκατ. ευρώ κατά του τηλεπωλητή – προέδρου από την απελθούσα διοίκηση του ΕΣΡ.

Τότε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ κατέστησαν σαφές πως πρόκειται για συμφωνία-πακέτο, καθόσον με δύο ψηφοφορίες ο Κυρ. Βελόπουλος θα λάβει δώρο το σβήσιμο του προστίμου. Σαν τρέιλερ ήρθαν στο φως στοιχεία περί φορολογικών ατασθαλιών τού άλλοτε πρωτοπαλίκαρου του Γιώργου Καρατζαφέρη, ενώ ο ίδιος όπου σταθεί και όπου βρεθεί στηλιτεύει το φορολογικό σκανάρισμα από το «καθεστώς Μητσοτάκη» λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εστάλη αίτημα στη Γερμανία για να ελεγχθεί και ο πεθερός του!

Αναζητώντας, λοιπόν, τρόπο για να βγει από τα «σχοινιά» ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε επιθέσεις από το βήμα της Βουλής κατά τόσο των Σπαρτιατών όσο και της Νίκης, με αποτέλεσμα η ολομέλεια να μετατραπεί σε… αρένα ακροδεξιών μονομάχων.

Ο κουβαλητής και το δεκανίκι

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε την Τρίτη. Ο Κυρ. Βελόπουλος περιέγραψε ως αχθοφόρο του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη βουλευτή της Νίκης, χωρίς να τον κατονομάσει. Ο Δ. Νατσιός σήκωσε το γάντι χτυπώντας τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης εκεί που πονά.

«Φυσικά, για τον κύριο που σας πρόσφερε απλόχερα τη δήθεν πλειοψηφία με δεκανίκι δύο ψήφων και που αποφάσισε σήμερα να θολώσει τα νερά εκτοξεύοντας ψεύδη εναντίον της Νίκης τον πληροφορούμε ότι απαξιούμε να ασχοληθούμε μαζί του» απάντησε ο πρόεδρος της Νίκης απευθυνόμενος στα έδρανα της πλειοψηφίας για να τα… ακούσει ο Κυρ. Βελόπουλος.

Αχυράνθρωποι, μαφιόζοι

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έθεσε στο στόχαστρό του τους Σπαρτιάτες χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς. «Με μαφιόζους δεν μιλάμε. Είστε υποστηρικτές των ναζί. Εσείς οι δήθεν πατριώτες, συνεργάτες των ναζί, δεν ψηφίσατε το ΕΣΡ γιατί έβαλε τους ομοϊδεάτες σας στη φυλακή η κ. Κουτζαμάνη. Γι’ αυτό δεν ψηφίσατε. Αυτός που είναι φυλακή σάς έστειλε εδώ μέσα. Αλλιώς δεν θα σας ήξερε ούτε ο θυρωρός» είπε.

Ο αρχηγός με τα «μαύρα»

Με μία μέρα καθυστέρηση ο Βασ. Στίγκας επέστρεψε τα πυρά στον Βελόπουλο από το βήμα του κοινοβουλίου. «Εγώ αν είχα αρχηγό που τα έπαιρνε μαύρα, θα έκλαιγα και θα ντρεπόμουνα» τόνισε προς τον Κων. Χήτα, με αφορμή την καταγγελία του πρώην βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Αντώνη Μυλωνάκη ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι βουλευτές του κόμματος έδιναν 500 ευρώ μαύρα κάθε μήνα στο κόμμα.

«Ο κ. Μυλωνάκης είπε ότι ο αρχηγός σας τα έπαιρνε κάτω από το τραπέζι: 5.000 ευρώ το μήνα, 240.000 ευρώ στην τετραετία. Πού είναι η δικαιοσύνη; Μόνο εμάς τους Σπαρτιάτες θέλανε να κυνηγήσουνε;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του μορφώματος, ενώ υποστήριξε ότι ο Κυρ. Βελόπουλος αγόρασε από τον Πέτρο Κυριακίδη, ερευνώμενο από τη Δικαιοσύνη επιχειρηματία, το κανάλι Alert «για να βρίζει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι σε βιβλίο του ο κ. Βελόπουλος ενέταξε τον χουντικό Γεωργαλά «στους πνευματικούς δασκάλους του», χλευάζοντάς τον για τα τηλεμαντζούνια που εμπορεύεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter