Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί δημοσιογράφους αλλά τώρα… καταγγέλλει τη στοχοποίηση τους

Ο Μητσοτάκης στοχοποιεί δημοσιογράφους αλλά τώρα… καταγγέλλει τη στοχοποίηση τους

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καπηλεύεται τον όρο «Ελευθερία του Τύπου» ενώ εκείνη έστησε διώξεις δημοσιογράφων

Η επίθεση στα γραφεία του Real Group τα ξημερώματα της Τετάρτης αποτελούν ευθύ πλήγμα στην Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα η οποία δοκιμάζεται ποικιλοτρόπως, ιδίως τα τελευταία χρόνια επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, κάτι που αποτυπώθηκε και με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο στην έκθεση των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα που κατέταξαν την Ελλάδα στην 108η θέση στη λίστα Ελευθερίας του Τύπου, πίσω από χώρες όπως η Μποτσουάνα και το Τόνγκο.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της έρευνας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπικουρούμενη από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη μελέτη δια της υποτίμησης μίας οργάνωσης διεθνούς κύρους: Τους Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα. Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά χείλη έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι η έννοια της Ελευθεροτυπίας είναι αδιαμφισβήτητη και αδιασάλευτη. Όλα αυτά παρά το γεγονός πως η ίδια κυβέρνηση ενορχήστρωσε με τον πλέον ωμό τρόπο σύγχρονα στρατοδικεία κατά των δημοσιογράφων που αποκάλυψαν την αλήθεια στο σκάνδαλο Novartis που αποτελούσε πλήγμα για το προφίλ της κυβέρνησης, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης και η Γιάννα Παπαδάκου, τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων από την ΕΥΠ, τα SLAPPS κατά δημοσιογράφων του Documento και άλλων περιφερειακών Μέσων, την έκρηξη στον ΣΚΑΪ, τα γκαζάκια στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε και φυσικά: τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όλα αυτά που επί των ημερών της κυβέρνησης Μητσοτάκη οδήγησαν την Ελλάδα στον πάτο της παγκόσμιας κατάταξης στην Ελευθερία του Τύπου. Με υπογραφή Μητσοτάκη.

Σήμερα, χωρίς αιδώ, ο πρωθυπουργός της χώρας, που αποκάλεσε «συμμορία» δημοσιογράφους από το βήμα της Βουλής κάνοντας λόγο για… ελευθερο-δολοφονία(!), μετά την -απολύτως καταδικαστέα επίθεση στο Real Group- έσπευσε να καπηλευτεί την έννοια της Ελευθερίας του Τύπου. Χωρίς ντροπή ακολούθησαν επίσης Γιάννης Οικόνομου, Άδωνης Γεωργιάδης και λοιποί που έχουν αποδείξει προ πολλού τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον ρόλο των ΜΜΕ: ως εργαλείο για τη μονόπλευρη – θετική προβολή τους. Εν αντιθέσει, όποιο Μέσο ασκεί κριτική, έστω και «χλιαρή», μπαίνει στο στόχαστρο και δρομολογείται ο «στραγγαλισμός» του, όπως συνέβη με το Documento και το Κουτί της Πανδώρας.

Καταγγέλλει τη στοχοποίηση ο άνθρωπος που στοχοποίησε δημοσιογράφους

Σήμερα, σε συνομιλία που είχε ο Κυρ. Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του Real Group, Νίκο Χατζηνικολάου, ο Κυρ. Μητσοτάκης, είπε: «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα». Είναι ο ίδιος άνθρωπος που στοχοποίησε δημοσιογράφους όπως ο Κώστας Βαξεβάνης από το βήμα της Βουλής. Στο ίδιο μήκος κύματος οι διατυπώσεις του και από το βήμα της Βουλής σήμερα, Τετάρτη, που έσπευσε να υπερασπιστεί την «Ελευθερία του Τύπου».

Φυσικά, από τις τοποθετήσεις δεν θα μπορούσε να λείπει ο Άδωνης Γεωργιάδης ο οποίος ουκ ολίγες φορές έχει καταφερθεί εναντίον δημοσιογράφων, όπως του Documento, απειλώντας ευθέως με μηνύσεις και αγωγές από τα τηλεοπτικά παράθυρα…

«Απίστευτες εικόνες! Η τρομοκρατία δεν θα νικήσει και δεν θα αφήσουμε να κλείσει ο σταθμός και να χάσει την δουλειά του τόσος κόσμος! Μαζί σας σε αυτό όλοι μας @NChatzinikolaou» υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ανάλογη ευαισθησία δεν έδειξε για το συμβόλαιο θανάτου κατά του Κώστα Βαξεβάνη.

Για να μην ξεχνιόμαστε…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter