Ο Μητσοτάκης συρρικνώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια για να τροφοδοτήσει τα ιδιωτικά!

Ο Μητσοτάκης συρρικνώνει τα δημόσια Πανεπιστήμια για να τροφοδοτήσει τα ιδιωτικά!

Μπορεί να διαλαλούν πως θα ενισχύσουν τη Δημόσια Παιδεία και την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά όπως και σε άλλα είναι λόγια κενού περιεχομένου.

Η πραγματικότητα δείχνει άλλα!

Εδώ και χρόνια με την λεγόμενη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής δημιουργούνται συνεχώς κενές θέσεις στα ΑΕΙ. Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα τελευταία τρία χρόνια οι κενές θέσεις είναι περίπου 40 χιλιάδες ή λίγο λιγότερες!

Μπορεί το άρθρο 16 του Συντάγματος να μιλάει για Δημόσια Παιδεία αλλά οι νεοφιλελεύθεροι -υποτιθέμενοι τεχνοκράτες- ξέρουν πολύ καλά να το παρακάμπτουν.

Φέτος μόνον η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής φέρνει  συρρίκνωση των εισακτέων που υπολογίζονται σε 10.000.

Θα έλεγε κανείς πως αν αρκετοί δεν συγκεντρώνουν αυτή την ελάχιστη βάση θα έπρεπε να χτυπήσουν τα καμπανάκια για την ποιότητα της Παιδείας και τη βελτίωσή της ή απλά παράλληλα με τη βελτίωση της εκπαίδευσης να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία.

Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν γίνεται. Η επόμενη στάση θα είναι η συρρίκνωση των Σχολών και το κλείσιμο των τμημάτων εκεί που τους παίρνει και με βάση το νόμο που έφτιαξαν το 2022… με απόλυτη δικαιολογία την προσφορά και τη ζήτηση. Λες και η μόρφωση και η εκπαίδευση είναι προϊόντα στα ράφια ενός σούπερ μάρκετ!

Και τότε η κυβέρνηση θα τους παρουσιάσει την εναλλακτική λύση μετά την συρρίκνωση των Δημόσιων Πανεπιστημίων και Ιδρυμάτων. Θα φανεί πως τους προσφέρει μια ευκαιρία που θα την πληρώνουν οι ίδιοι!

Υποτιθέμενα «Ελεύθερα» Πανεπιστήμια σε αντίθεση με τις πόρτες των Δημοσίων που τους έκλεισαν επίσης οι ίδιοι.

Και αυτό θα μεταφράζεται πάντα σε δίδακτρα και ενδεχομένως σε νέα στέγη, νοίκι, διατροφή κλπ σε άλλο σημείο της χώρας! Μεγάλα ποσά, αβάστακτα για την πλειονότητα των οικογενειών.

Το καθ’ύλην αρμόδιο υπουργείο Παιδείας -με απλά λόγια το Μαξίμου- έχει στρώσει το χαλί στους επιχειρηματίες της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, έχει φτιάξει και το αμπαλάζ! Τους τα είχαν υποσχεθεί προ πολλού και οι ιδιωτικές υποσχέσεις προ εκλογών πρέπει να τηρούνται.

Η μόρφωση, η εκπαίδευση, οι συνειδήσεις και οι κατευθύνσεις στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών με μεγάλα οφέλη για τους επιχειρηματίες και εις βάρος των οικογενειακών προϋπολογισμών.

Ο καλλωπισμός μέσα από την ονομασία και τις τυχόν συνεργασίες με ξένα ιδρύματα που βέβαια δεν θα παρέχουν στις περισσότερες περιπτώσεις παρά… ωραιοποίηση και… γκλαμουριά!

Όλα αυτά μεταφράζονται επίσης σε κοινωνία δύο ταχυτήτων. Οι έχοντες θα στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων και θα συνεχίζουν στα «ελεύθερα» για αυτούς ιδιωτικά πανεπιστήμια και πλάι η «πλέμπα» που θα πασχίζει με δύσκολα δεδομένα, δύσκολες εξετάσεις που θα αποτελούν και «κόφτες» σε ένα άγριο οικονομικά περιβάλλον για τις οικογένειές του.

Το χέρι τους στην τσέπη μας βάζουν, φτιάχνοντας ένα ευνοϊκό πλαίσιο για μια μικρή οικονομικά τάξη προκαλώντας επιπτώσεις στο μέλλον μας, στη ζωή μας, στην κοινωνία μας είναι πολλαπλάσια αρνητικό.

Όποιος προλάβει, όποιος έχει τα χρήματα και οι υπόλοιποι να πάρετε δάνεια, όπως στην Αμερική!

Διαβάστε επίσης:

Στη δημοσιότητα η λίστα Έπσταϊν: Ντόναλντ Τραμπ, πρίγκιπας Άντριου και Μπιλ Κλίντον – Τα ονόματα που «καίνε»

Με το ένα χέρι δίνουν ψίχουλα στις συντάξεις, με το άλλο τα παίρνουν

Φωτογραφικοί διαγωνισμοί Πιτσιλή για τα νέα κτίρια της ΑΑΔΕ-Ποιοι ωφελήθηκαν και πόσο ζημιώνεται το Δημόσιο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter