Ο Μητσοτάκης θεωρεί δεδομένους τους «γαλάζιους» βουλευτές για την πρόταση δυσπιστίας

Ο Μητσοτάκης θεωρεί δεδομένους τους «γαλάζιους» βουλευτές για την πρόταση δυσπιστίας

Μία απάντηση αποκαλυπτική για το «ανέλεγκτο» του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την Πέμπτη, την ώρα που διεξάγεται στη Βουλή η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης, αφού όπως διαμηνύει ο ίδιος, ανεξαρτήτως των εκκωφαντικών αποκαλύψεων, στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πεπεισμένοι πως η γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα θα στηρίξει τον πρωθυπουργό.

«Μετά τις εξελίξεις πάντως, που υπάρχουν στη Βουλή και τα όσα ανέφερε ο κ. Τσίπρας – λέτε ότι περιμένετε τη Δικαιοσύνη- ο Πρωθυπουργός έχει δεχθεί ενοχλήσεις από βουλευτές, από Υπουργούς, από στελέχη του κόμματος όσον αφορά το τι συμβαίνει; Τι σήματα έχετε; Είδαμε ότι κρατήσατε την πρόταση δυσπιστίας, δεν τη μετατρέψατε σε ψήφο εμπιστοσύνης και βλέπουμε περίπου τους μισούς βουλευτές να τοποθετούνται από το βήμα της Βουλής, το οποίο δεν συνάδει με αυτό το κλίμα συσπείρωσης, στο οποίο αναφέρεστε. Έχουν υπάρξει ερωτήματα προς τον Πρωθυπουργό, ειδικά από προσωπικότητες όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής, που είχαν πει πως εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα ήταν αδιανόητο;» ρωτήσαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Εξάλλου, όπως έχουμε ήδη γράψει, ειδικά για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, οι σημερινές εξελίξεις και η αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή θέτουν ένα μεγάλο ερώτημα. Τόσο ο Κώστας Καραμανλής όσο και ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να μετρηθούν με τον πήχη που οι ίδιοι έβαλαν, τον περασμένο Αύγουστο και Δεκέμβριο αντίστοιχα, στο όριο του «αδιανόητου» των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη που σήμερα επιβεβαιώνονται.

«Νομίζω ότι θα μιλήσουν πάνω από 105-110 στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπως συνήθως είναι ο αριθμός των στελεχών, που μιλούν σ’ αυτού του είδους τις συζητήσεις και λόγω χρόνου, όπως ο Προϋπολογισμός, άλλες προτάσεις δυσπιστίας. Οπότε δεν το λέω και απροθυμία αυτό» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου, παρότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τον τελικό αριθμό των «γαλάζιων» ομιλητών να είναι ακόμα και κατά 15 βουλευτές μικρότερος.

«Δεύτερον, από τις τοποθετήσεις και των βουλευτών και των Υπουργών, νομίζω ότι θα πάρετε πολύ καθαρή απάντηση στο ερώτημά σας. Υπάρχει μια σταθερή προσέγγιση του ζητήματος αυτού, από το σύνολο του πολιτικού δυναμικού της Νέας Δημοκρατίας, της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, του στελεχιακού μας δυναμικού» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με απλά λόγια, την ώρα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κομίζει στην εθνική αντιπροσωπεία τις αποδείξεις των παρακολουθήσεων του υπουργού Χατζηδάκη, του στρατηγού Φλώρου και άλλων στρατιωτικών, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί και οι περιπτώσεις της παρακολούθησης Κουκάκη, Ανδρουλάκη, Κύρτσου και Τέλλογλου, στην κυβέρνηση δηλώνουν πεπεισμένοι πως οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα στηρίξουν οπαδικά τον Κυρ. Μητσοτάκη. 

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter