Πογκρόμ Μητσοτάκη κατά ΑΔΑΕ- Κι άλλο μέλος της στο «στόχαστρο» του Μαξίμου

Πογκρόμ Μητσοτάκη κατά ΑΔΑΕ- Κι άλλο μέλος της στο «στόχαστρο» του Μαξίμου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το κυβερνητικό σχέδιο στοχοποίησης και αποδόμησης της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το μέλος της Αρχής, Κατερίνα Παπανικολάου να τίθεται στο «στόχαστρο» δημοσιευμάτων, ανακοινώσεων της Νέας Δημοκρατίας και υπονοούμενων του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, μετά από τις χυδαίες επιθέσεις που δέχεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος από την Τετάρτη στη Βουλή.

Χωρίς περιθώρια για παρανοήσεις, κομβικοί παράγοντες της κυβέρνησης όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου, επιτέθηκαν ήδη από την Τετάρτη στο πρόσωπο του Χρήστου Ράμμου, επιβεβαιώνοντας πως στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσείσει τις ευθύνες του πρωθυπουργού στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων και άλλων από την ΕΥΠ δεν θα σταματήσει πουθενά. Από κοντά και το ρεσιτάλ χυδαιότητας του βουλευτή, Δημήτρη Μαρκόπουλου, στο πνεύμα του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη από την Κρήτη.

Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν και την Πέμπτη, όπου ήρθε και ένα δημοσίευμα, της νέας «Απογευματινής» να χτυπήσει το μέλος της ΑΔΑΕ, Κατερίνα Παπανικολάου, και στη συνέχεια -όλως τυχαίως- η ίδια να βρεθεί στο στόχαστρο ανακοίνωσης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και αναφορών του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος ήδη είχε επιχειρήσει κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του για τη στοχοποίηση του επικεφαλής της Αρχής.

«Χτες ακούσαμε τον Πρωθυπουργό από την Κρήτη να μέμφεται τον κ. Ράμμο. Να λέει θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του. Εσάς προχθές να του επιτίθεστε με μία μεγάλη ανακοίνωση κατά πρόσωπο σχεδόν. Απειλείτε τον Πρόεδρο και τα μέλη της μόνης Ανεξάρτητης Αρχής που είναι επιφορτισμένη με την διαφύλαξη, την προστασία του απορρήτου;» ήταν η ερώτηση που θέσαμε στον Γιάννη Οικονόμου, με την απάντησή του να πατάει σε μία λογική «υποννοούμενων», που ενισχύθηκε και λίγο αργότερα.

«Δεν υπάρχουν ούτε απειλές, ούτε απειλητικά υπονοούμενα. Υπάρχουν μια σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα, γεγονότα και ενδείξεις, τα οποία -νομίζω με πολύ καθαρό τρόπο- οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανεξαρτήτως των προθέσεων του κ. Ράμμου, υπάρχει μία εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής σε όλη αυτή την υπόθεση. Και τα γεγονότα τα αναδείξαμε με πεντακάθαρο και πολύ συγκεκριμένο τρόπο και στις ανακοινώσεις και στις τοποθετήσεις και, βεβαίως, κατά τη διάρκεια της δημόσιας συζήτησης στη συνέχεια, θα αναδειχθούν ακόμη περισσότερο κι αυτά, ενδεχομένως και άλλα» απάντησε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, ενώ λίγα λεπτά μετά του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρουσία ενός ακόμα προσώπου της ΑΔΑΕ, της Κατ. Παπανικολάου.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, δημοσίευμα εφημερίδας έβαλε ευθέως στο στόχαστρό της το μέλος της ΑΔΑΕ, με την Νέα Δημοκρατία να προχωράει άμεσα σε εκμετάλλευση αυτού.

«Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Απογευματινή», αποκαλύπτει υπόγειες διαδρομές και το πώς ο κ.Τσίπρας αποφάσισε να μετατρέψει μια ανεξάρτητη αρχή σε προεκλογικό του ορμητήριο. Κάτι που έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα με την εργαλειοποίηση της ΑΔΑΕ και αποδείχθηκε ακόμη πιο έντονα χθες όταν ο κ. Τσίπρας έφθασε να παρανομεί από το βήμα της Βουλής, αναφέροντας ονόματα και επικαλούμενος τη συνάντησή του με τον κ.Ράμμο, τον οποίο είχε προτείνει σε αυτή τη θέση ένα μήνα πριν από τις εκλογές του 2019» ανέφεραν οι γαλάζιοι στην επίθεσή τους κατά της Κατ. Παπανικολάου, ταυτίζοντάς την με την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ξεκάθαρα όταν, όπως αποκαλύπτεται, η Αντιπρόεδρος και Τακτικό Μέλος της Αρχής, κ.Παπανικολάου ήταν συνεργάτης του Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Μπαλτά, αλλά και στο γραφείο πρώην Διοικητή της ΕΥΠ. Για πολλοστή φορά, γινόμαστε δυστυχώς θεατές σε μία ακόμη παράσταση του έργου «Αρμοί της εξουσίας», με πρωταγωνιστές τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρό του» καταλήγει η ανακοίνωση, με τον Γ. Οικονόμου να κινείται ακριβώς στην ίδια λογική.

Σημειώνεται πως όπως δήλωσε η ίδια στην κρατική τηλεόραση για το δημοσίευμα το πρωί της Πέμπτης, «πράγματι υπήρξα συνεργάτις σημαντικών ανθρώπων. Έχω υπάρξει κι άλλα πράγματα στη ζωή μου όμως και νομίζω έχω τη δυνατότητα και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζομαι. Έχω υπάρξει συνεργάτης, παραμένω σύζυγος και μητέρα, ωστόσο έχω μια προσωπική διαδρομή και θα παρακαλούσα πολύ όσους ενδιαφέρονται για αυτά να εστιάσουν σε αυτό, στην επιστημονική και εργασιακή μου διαδρομή. Τα υπόλοιπα δεν αφορούν την ουσία. Δεν θα μιλήσω για σεξισμό ούτε για επιλεκτικές διαδρομές, αλλά νομίζω ότι το ταυτοτικό μου χαρακτηριστικό δεν είναι η ιδιότητά μου ως συνεργάτης του κ. Ράμμου, του κ. Μπαλτά ή του κ. Αποστολίδη. Τούς εκτιμώ ιδιαιτέρως και νιώθω ευγνώμων. Επιτρέψτε μου όμως να αυτοπροσδιοριστώ πλέον». Ανέφερε ακόμα, μεταξύ άλλων, πως «πράγματι υπήρξα νομική σύμβουλος, αποσπασμένη από τον Συνήγορο του Πολίτη, στο γραφείο του υπουργού πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, ο οποίος παραμένει προσωπικός και αγαπημένος μου φίλους».

«Ένα μέλος της ανεξάρτητης Αρχής περηφανεύεται και, φαντάζομαι ότι έτσι θα ήταν, δεν έχω λόγους να το αμφισβητώ, ότι ήταν μια πάρα πολύ παραγωγική περίοδος της ζωής της, η συνεργασία της με Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, η τοποθέτησή της σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου από τον ίδιο Υπουργό και μετέπειτα το ίδιο αυτό πρόσωπο παίζει έναν ρόλο ως μέλος του Συμβουλίου της Αρχής αυτής. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω» είπε αρχικά ο Γ. Οικονόμου, που είχε ωστόσο να προσθέσει αμέσως μετά υπαινικτικά σχόλια και αναφορές, πασχίζοντας να διασαλεύσει την εικόνα ανεξαρτησίας της Αρχής και των μελών της, καθώς όπως φαίνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την άλωση της ΑΔΑΕ επιταχύνεται.

«Η ίδια ανέδειξε ότι συμμετείχε έμμεσα στην Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε σε ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου διορισμένη από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα είναι μέλος της Ανεξάρτητης Αρχής και νομίζω ότι, επίσης σε τηλεοπτική της παρουσία σήμερα, το ίδιο μέλος είπε ότι είχε περάσει και από την Ε.Υ.Π.. Έρχονται στην επιφάνεια ενδιαφέροντα στοιχεία της υπόθεσης αυτής όσο εξελίσσεται. Ε.Υ.Π., συμμετοχή στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  Ανεξάρτητη Αρχή» κατέληξε ο Γ. Οικονόμου δίνοντας μια πρόγευση της γραμμής αποδόμησης της Αρχής από τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter