Μέλος ΑΔΑΕ στη Βουλή: Η επιστολή Ράμμου αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν μετά το αίτημα Τσίπρα

Μέλος ΑΔΑΕ στη Βουλή: Η επιστολή Ράμμου αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων που έγιναν μετά το αίτημα Τσίπρα

Το μέλος της Ολομέλειας της ΑΔΑΕ, Νίκος Παπαδάκης, διασαφήνισε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιος Μπούρας, ότι η επιστολή του Χρήστου Ράμμου αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήγαγε η ανεξάρτητη Αρχή σε παρόχους κινητής τηλεφωνίας μετά το σχετικό αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπούρας δεν είχε διαβάσει -όπως δήλωσε- την επιστολή διότι… γιόρταζε και, μάλιστα, χωρίς γουρουνοπούλα. Παρά τη διευκρίνιση, ο πρόεδρος της Επιτροπής επέμεινε στην απόφαση να μην καλέσει τον κ. Ράμμο.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Καραγκούνηςρώτησε τα μέλη της ΑΔΑΕ που παρίστανται στη συνεδρίαση εάν η επιστολή του Χρ. Ράμμου «πέρασε» από την Ολομέλεια της ανεξάρτητης Αρχής, αποσκοπώντας να καλλιεργήσει την εντύπωση πως ο Χρ. Ράμμος δεν είχε την απαιτούμενη νομιμοποίηση να αποστείλει την εν λόγω επιστολή. Τότε, ο Ν. Παπαδάκης απάντησε πως «η επιστολή του κ. Ράμμου αναφέρεται στα αποτελέσματα δύο ελέγχων που προκλήθηκαν μετά από το αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης». Πρόσθεσε δε πως τα αποτελέσματα των ελέγχων που διεξήχθησαν «εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία».

Με τα λόγια αυτά, ο κ. Παπαδάκης αποδόμησε τις τραγελαφικές προφάσεις του Αθ. Μπούρας, ο οποίος απέρριψε το αίτημα του Χρ. Ράμμου επειδή η διατύπωση ήταν γενικόλογη. Παράλληλα, το μέλος της ΑΔΑΕ κατέδειξε εμμέσως πλην σαφώς πόσο σημαντικό είναι να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία επί των ευρημάτων της ΑΔΑΕ, καθώς -σύμφωνα με τις πληροφορίες- έχει διαπιστωθεί η παρακολούθηση έξι υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων που είδαν το όνομά τους να φιγουράρει στις λίστες του Documento.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, βλέποντας την ανενδοίαστη επίθεση της πλειοψηφίας κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ και την απόπειρα αντιστροφής της συνταγματικής τάξης, πρότεινε στον Αθ. Μπούρα να αποστείλει επιστολή στον κ. Ράμμο προκειμένου ο πρόεδρος της ανεξάρτητης Αρχής να διευκρινίσει για ποιο ζήτημα επιθυμεί να ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία.

Τότε, ο πρόεδρος της Επιτροπής αποσαφήνισε πλήρως την προσπάθεια συγκάλυψης του πολύκροτου σκανδάλου: «Συνεχίζουμε στο θέμα της ημερήσιας διάταξης και χωρίς να υπάρχουν αναφορές σε παρεμπίπτοντα θέματα». Κοινώς, πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter