Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να… τηρήσει την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ

Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να… τηρήσει την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ

Μεταξύ των υποσχέσεων που έδωσε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στην επιστροφή των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στον έλεγχο του κράτους, σημειώνοντας δε ότι έχουν εκκινήσει οι διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης: Υποσχέσεις, «αντίδωρα» και κληρονομιά Σημίτη στις προγραμματικές δηλώσεις Μητσοτάκη (Video)

Παρασυρόμενος από το μπαράζ υποσχέσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λησμόνησε να αναφέρει ότι η επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ στο Δημόσιο έχει αποφασιστεί από το ΣτΕ από τον περασμένο Μάρτιο. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδινε μάλιστα προθεσμία έξι μηνών στο υπουργείο Οικονομικών για να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του δικαστηρίου και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος υπενθύμισε την τροπολογία που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές για την ΕΥΔΑΠ. Μάλιστα τόνισε με νόημα αναφερόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι:  «Δεν κάνετε κάποιο χατίρι, υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ».

Διαβάστε σχετικά: Οι αποφάσεις του ΣτΕ που εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του νερού (Έγγραφα)

«Χαστούκι» από το ΣτΕ για την ιδιωτικοποίηση του νερού: Επιστρέψτε τις μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο εντός έξι μηνών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter