Ο Μπακογιάννης βράβευσε τον Γιούνκερ – Αλλοι θυμούνται τον ρόλο του…

Ο Μπακογιάννης βράβευσε τον Γιούνκερ – Αλλοι θυμούνται τον ρόλο του…

Tο Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2023 απένειμε στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Σαν να τρέχει στο παρά πέντε να προλάβει, 20 μέρες πριν λήξει η θητεία του στον Δήμο.

Κάθε φορά που έρχεται ο Γιούνκερ στην Αθήνα είναι σαν τον δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Είναι πολύ να ζητάει να τον χειροκροτήσουν τα θύματα για τον ρόλο του στα Μνημόνια.

Ο Κώστας Μπακογιάννης επισήμανε ότι ο κ. Γιούνκερ «είναι ο μόνος εν ζωή Ευρωπαίος που μπορεί να θεωρηθεί ταυτόσημος με την Ευρώπη και που σε όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του, παρέμεινε αφοσιωμένος στα ιδανικά και τις αξίες της».

Αυτό μάς έδωσε αφορμή να θυμηθούμε το 2019 όταν ευρωβουλευτές ζήτησαν να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα και αυτός τους απάντησε ότι στην Ελλάδα δεν ισχύει το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Τόσο απλά.

Κανονικά σε αυτή τη χώρα, αν θέλουμε να είμαστε τίμιοι με την ιστορία και το συμφέρον του λαού, πολιτικούς σαν τον Γιούνκερ, τη Μέρκελ κ.ά. που πρωταγωνίστησαν στα Μνημόνια, που κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και έστειλαν στη φτώχεια, την ανεργία και την απελπισία εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες, θα έπρεπε να τους έχουμε σε λίστα ανεπιθύμητων, όχι να τους βραβεύουμε.

Επειδή ξεχνάμε εύκολα, το πρώτο Μνημόνιο, μείωσε κατά 25% το ΑΕΠ, τη μεγαλύτερη μείωση που έχει γίνει σε χώρα χωρίς πόλεμο. Σε αυτή την καταστροφή ο Γιούνκερ ήταν πρωταγωνιστής. Συνήθως έπαιρνε το ρόλο του «καλού» που δήθεν ενδιαφέρεται και άφηνε τον ρόλο του «κακού» σε άλλους. Το αποτέλεσμα ήταν πάντα το ίδιο, είτε ο ένας είτε ο άλλος επέβαλλε μέτρα και πολτικές ο ελληνικός λαός φτώχαινε για να μείνουν αλώβητες -και με κέρδη- οι ευρωπαϊκές τράπεζες.

Για να επιβεβαιωθούν τα παραπάνω ας ακούσουμε τον ίδιο τον Γιούνκερ μετά τα Μνημόνια, σε απολογισμούς του.

Πέρσι, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Euronews, είπε ότι οι Έλληνες «έχουν υποφέρει πολύ αυτή την απαίσια περίοδο» (σ.σ. των Μνημονίων), και αναγνώρισε ότι «τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία ήταν πολύ αυστηρά» και ότι «η αξιοπρέπειά τους δεν ήταν πάντα σεβαστή».

Το 2019 απαντώντας σε διάφορους που έλεγαν ότι η Ελλάδα κοστίζει πολύ στην ΕΕ απάντησε: «Μέχρι στιγμής, η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους». Με απλά λόγια, οι Ελληνες πλήρωναν και τα περί ευρωπαϊκής βοήθειας ήταν για τους εύπιστους.

Διαβάστε επίσης: Γιούνκερ: Μέχρι στιγμής η βοήθεια προς την Ελλάδα δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ

Κυνική ομολογία Γιούνκερ: Τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην ελληνική κοινωνία ήταν πολύ αυστηρά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter