Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ηχογραφημένη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος σε ηχογραφημένη συναυλία στο ΚΠΙΣΝ

#snfccAtHome Jazz Chronicles: Μπάμπης Παπαδόπουλος – Ακούστικ Σετ (Ηχογραφημένη συναυλία)

Η ηχογραφημένη συναυλία του Μπάμπη Παπαδόπουλου, στο πλαίσιο της σειράς Jazz Chronicles, ξεκινά την Πέμπτη 7 Μαΐου στις 20.00

Τον Ιανουάριο ο Μπάμπης Παπαδόπουλος επέστρεψε στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του καινούργιου του δίσκου Παραλογές του Άχρηστου, μαζί με τους ξεχωριστούς μουσικούς του, Μπάμπης Παπαδόπουλος Ακούστικ Σετ.

Ο βιρτουόζος της κιθάρας και καταξιωμένος συνθέτης κατέθεσε ακόμα ένα προσωπικό άλμπουμ που δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του «δημιουργικού μουσικού» που του έχει αποδοθεί. Παρότι η πορεία του αριθμεί ήδη προσωπικούς δίσκους, πλήθος πρωτότυπων συνθέσεων για το θέατρο, τον χορό και τον κινηματογράφο, καθώς και πολυάριθμες συνεργασίες (Τρύπες, Χειμερινοί Κολυμβητές, Χρήστος Γερμένογλου, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, κ.ά), ο Μπάμπης Παπαδόπουλος δεν παύει ποτέ να πειραματίζεται με τα όρια μεταξύ των ειδών και να εκπλήσσει με κάθε νέα του κατάθεση.

Στον νέο του δίσκο Παραλογές του Άχρηστου, μέσα από μια διαδικασία εκ νέου εξερεύνησης των μουσικών υλικών, του ήχου, της φιλοσοφίας και των εκφραστικών του μέσων, ο διαρκώς εξελισσόμενος δημιουργός καταφέρνει να ανατρέψει ξανά το ίδιο του το έργο μέσα από 10 νέες οργανικές συνθέσεις που κινούνται από την ελληνική και βαλκανική παραδοσιακή μουσική μέχρι και ambient ηχοτοπία.

Μπορείτε να την ακούσετε εδώ https://soundcloud.com/user-548266615?fbclid=IwAR16wybKiVPJ0VghlDzpt8jxvpXRQw3QEg2Hb_SCvQImEUqHMYzwZECXh60)

Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθάρα Φώτης Σιώτας, βιολί & βιόλα Μιχάλης Βρέττας, βιολί Δημήτρης Βλαχομήτρος, μπουζούκιΑναστάσης Μισυρλής, τσέλοΔιονύσης Μακρής, κοντραμπάσο

Ηχοληψία: View Master Films

Μίξη/mastering: Γιώργος Μαντάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter