Ο μπατζανάκης με τις «χρυσές» φακές και η «αθώα» περιστερά του ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο μπατζανάκης με τις «χρυσές» φακές και η «αθώα» περιστερά του ΚΕΕΛΠΝΟ

Στην επικαιρότητα επανέρχονται κάποιοι εκ των πρωταγωνιστών του πολυδαίδαλου σκανδάλου στο ΚΕΕΛΠΝΟ, προσπαθώντας να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα προκειμένου να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Κυρίως όμως για να παραστήσουν τους… οσιομάρτυρες ή τους πολιτικά διωκόμενους.

Ο απολυμένος και διωκόμενος με κακουργηματικές και πλημμεληματικές διώξεις, Σταμάτης Πουλής, μίλησε στο ραδιόφωνο News 24/7, υποστηρίζοντας ότι τα έγγραφα που ανακαλύφθηκαν τον Οκτώβριο στα υπόγεια του ΚΕΕΛΠΝΟ από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ήταν γνωστά. «Η επίσημη αποθήκη των οικονομικών αρχείων. Έχουν πάει όλες οι ελεγκτές από το 2015. Τα κλειδιά δεν τα έχουν οι συνάδελφοι αλλά η εταιρία σεκιούριτι που φυλάει τον χώρο» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η πρώην οικονομική διευθύντρια του Κέντρου και εξίσου διωκόμενη και απολυμένη, Κατερίνα Πολύζου, έστειλε επιστολή στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, αποκαλώντας μυθεύματα όσα δημοσίευσε την Κυριακή το Documento και βάλλοντας κατά τόσο της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου όσο και κατά των επιθεωρητών που ερευνούν το ΚΕΕΛΠΝΟ. Επίσης, περιέγραψε ως «απολύτως νόμιμη» την οικονομική λειτουργία του Κέντρου, ασχέτως αν είναι γνωστός τοις πάσι τα υπέρογκα ποσά που δόθηκαν για διαφημιστική δαπάνη σε γνωστά ΜΜΕ, όπως επίσης το ταμειακό έλλειμμα και οι αδήλωτες δαπάνες «ειδικού σκοπού».

Who is who του Πουλή

O Στ. Πουλής έγινε γνωστός για το οικογενειακό όργιο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος μέσα από τη δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ για άπορους οροθετικούς. Πρόκειται για τον σύζυγο της προϊσταμένης Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου (εξίσου διωκόμενη και απολυμένη), η αδερφή της οποίας , Κωνσταντίνα, ήταν επίσης υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο που ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας.

Ο μπατζανάκης του Στ. Πουλή έκανε «χρυσές» δουλειές με τη συγκεκριμένη δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς εταιρίες του είχαν αναλάβει τόσο την ηλεκτρολογική συντήρηση του κτιρίου έναντι υψηλότατου αντιτίμου όσο και το catering της δομής, χρεώνοντας τις φακές με το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 12,5 ευρώ.

Όπως είχε αποκαλύψει το Documento, εταιρία του μπατζανάκη του μάρτυρα, Γεώργιου Δρόση, σύναψε δύο συμβάσεις (σ.σ. 2013 και 2014 αντίστοιχα), με σκοπό την ηλεκτρολογική συντήρηση της δομής για τους οροθετικούς. Συγκεκριμένα, η εταιρία του κ. Δρόση, ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ, άνευ διαγωνισμού υπογράφει σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ έναντι 134.900 ευρώ. Όπως όριζε η συμφωνία, η εταιρεία κάθε μήνα λάμβανε 11.241 ευρώ για «αποκατάσταση βλαβών πάσης ηλεκτρολογικής φύσεως, αποκατάσταση διαρροών, γενικό καθαρισμό αποχετευτικού, απεντομώσεις, συντήρηση ανελκυστήρα κ.λπ.». Δηλαδή, έπαιρνε πάνω από 11.000 ευρώ τον μήνα για αόριστο έργο, που αφορά τη γενική συντήρηση βλαβών ενός οικήματος μόλις 500 τετραγωνικών μέτρων.

Ο Στ. Πουλής ισχυρίστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή πως η εταιρία βρισκόταν υπό 24ωρη διαθεσιμότητα, υποστηρίζοντας μάλιστα πως ήταν μία επικερδής συμφωνία για τη δομή, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε το ΚΕΕΛΠΝΟ να καταβάλλει τουλάχιστον 250.000 ευρώ. «Θα έπρεπε να παίρνουμε κάθε χρόνο ένα κτίριο;» διερωτήθηκε κατά την εξέταση του Πουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, αναδεικνύοντας την αντίφαση που προκύπτει αφενός από το υπέρμετρο κόστος της σύμβασης και αφετέρου από τους ισχυρισμούς του μάρτυρα.

Χωρίς διαγωνισμό, αλλά με προσφορά μετά από εισήγηση του κ. Πουλή υπογράφεται και την επόμενη χρονιά νέα σύμβαση της ΤΕΧΝΟΔΡΟΚΑΤ ΕΠΕ με το ΚΕΕΛΠΝΟ. Εντύπωση προκαλεί πως το ποσό της συμφωνίας αυξήθηκε στα 150.000 ευρώ και συγκεκριμένα με καταβολή 12.500 ευρώ μηνιαίως. Ως εκ τούτου, σε δύο χρόνια η εταιρεία του συζύγου της συνεργάτιδας του Αδωνη Γεωργιάδη και μπατζανάκη του κ. Πουλή πήρε περίπου 300.000 ευρώ για να κάνει ό,τι κάνουν όλες οι πολυκατοικίες για συντήρηση, χωρίς να δίνουν φυσικά 12.500 τον μήνα.

Για τις υπηρεσίες catering της δομής από άλλη εταιρία του κ. Δρόση (σ.σ. Δρόσης Γεώργιος και Σία ΕΕ), ο Πουλής ισχυρίστηκε στην Επιτροπή πως το δημοσίευμα του Documento για την χρέωση μίας μερίδας με φακές στα 12,5 ευρώ ήταν συκοφαντικό και πως οι εν λόγω συμφωνίες έγιναν προτού προκύψει η συγγένεια με τον μπατζανάκη του.

Ποια είναι η… πολιτικά διωκόμενη Πολύζου

Η πρώην οικονομική διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την κατάθεσή της στην Εξεταστική Επιτροπή προσπάθησε να θολώσει τα νερά για το ζήτημα των 22 προσλήψεων στο Κέντρο επί ημερών του Αδ. Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας.

Αν και η «γραμμή» των προηγούμενων μαρτύρων που παρέλασαν στην Εξεταστική ήταν πως οι μισθοί των 22 πληρώθηκαν από χορηγία της Estee Lauder, εκείνη υποστήριξε ότι αυτοί καταβλήθηκαν από χορηγία του ΟΠΑΠ που έγινε το 2007 και 2008, ασχέτως αν το Κέντρο παρουσίαζε κατ’ εξακολούθηση ελλειμματικά οικονομικά στοιχεία.

Η Κ. Πολύζου αρνήθηκε να απαντήσει σε πάρα πολλές ερωτήσεις των εκπρόσωπων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον βουλευτή της πλειοψηφίας, Γ. Θεοφύλακτο, να καταγγέλλει συνεννοήσεις μεταξύ της μάρτυρος και βουλευτών της ΝΔ για το πότε θα απαντά και πότε όχι.

Κοινή συνισταμένη της κατάθεσης στην Εξεταστική των τριών ορκωτών ελεγκτών λογιστών που εντόπισαν στην έκθεσή τους ταμειακή διαφορά 89 εκατ. ευρώ και αδήλωτες στους απολογισμούς του Κέντρου δαπάνες «ειδικού σκοπού» 87 εκατ. ευρώ ήταν η μη αρωγή της Κ. Πολύζου στην έρευνά τους. Ειδικότερα, οι τρεις ορκωτοί ελεγκτές λογιστές κατέθεσαν ότι ζητούσαν έγγραφα και στοιχεία από την τότε οικονομική διευθύντρια, η οποία απαντούσε ότι όλα αυτά έχουν κατασχεθεί από τις αρμόδιες Αρχές.

Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης των τριών ορκωτών ελεγκτών λογιστών (σ.σ. τον Αύγουστο) η Κ. Πολύζου κατέθεσε έκθεση με συναλλαγές που σκοπό είχαν να δικαιολογήσουν τις αδήλωτες δαπάνες «ειδικού σκοπού» που ξεπερνούσαν τα 87 εκατ. ευρώ. Το ερώτημα που προκαλείται είναι αν η έκθεση αυτή κοινοποιήθηκε και στους ορκωτούς λογιστές ή ήταν μία απόπειρα δικαιολόγησης των αδήλωτων δαπανών.

Όσον αφορά την κρύπτη του ΚΕΕΛΠΝΟ, η Κ. Πολύζου ισχυρίζεται στην τελευταία επιστολή της ότι πρόκειται για «επίσημες αποθήκες» του Κέντρου που «είναι σε κοινή θέα». Δίχως όμως ποτέ να έχει μιλήσει στους επιθεωρητές για αυτές…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter