Ο νικητής του φετινού Booker Πολ Λιντς στην Αθήνα

Ο νικητής του φετινού Booker Πολ Λιντς στην Αθήνα

Ο Ιρλανδός συγγραφέας Πολ Λιντς, νικητής του βραβείου Booker 2023, έρχεται στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου του «Το τραγούδι του προφήτη».

Πρόκειται για ένα δυστοπικό μυθιστόρημα που έχει θέμα την επιβολή ολοκληρωτικού καθεστώτος στην Ιρλανδία. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον ποιητή Γιάννη Δούκα το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στον Ιανό.

«Από το πρώτο χτύπημα στην πόρτα το Τραγούδι του προφήτη μας αναγκάζει να βγούμε από τον εφησυχασμό μας», τόνισε η πρόεδρος της επιτροπής του Booker ανακοινώνοντας τον Πολ Λιντς (γενν. Ιρλανδία, 1977) ως νικητή για το 2023. «Πρόκειται για μια συγκινητική αφήγηση, συναρπαστική και τολμηρή, που αποτυπώνει τις ανησυχίες του σήμερα».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg σε μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου και του Άγγελου Αγγελίδη. Η υπόθεση έχει ως εξής: Ένα χτύπημα στην πόρτα μια βροχερή νύχτα αλλάζει τη ζωή της Άιλις. Δύο αξιωματικοί της νεοσύστατης μυστικής αστυνομίας αναζητούν τον άντρα της. Ποια θα είναι η τύχη τόσο του ίδιου όσο και του πρωτότοκου γιου τους;

Η πατρίδα της, η Ιρλανδία, βρίσκεται στο έλεος μιας δικτατορικής κυβέρνησης. Η πόλη της, το Δουβλίνο, είναι το κέντρο μιας αιματηρής εμφύλιας διαμάχης, κι εκείνη πρέπει να προστατέψει τα παιδιά της και τον ηλικιωμένο πατέρα της. Πόσο μακριά θα φτάσει για να σώσει την οικογένειά της; Και τι –ή ποιον– θα υποχρεωθεί να αφήσει πίσω;

Διαβάστε επίσης:

Ο βραβευμένος με Booker Νοτιοαφρικανός συγγραφέας Ντέιμον Γκάλγκουτ στο Docville | «Από παιδιά μαθαίνουμε ότι οι μαύροι δεν νιώθουν όπως οι λευκοί»

Πιερ Παόλο Παζολίνι | Μια τολμηρή ζωή, ένας βίαιος θάνατος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter