Ο Νίκος Ανδρουλάκης …κουνάει το μαντίλι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Νίκος Ανδρουλάκης …κουνάει το μαντίλι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σαν πολιτικό μπούμερανγκ που επιστρέφει κατά του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη αξιοποιεί η Χαριλάου Τρικούπη την απαγόρευση από τον πρόεδρο της βουλής να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ την ώρα της λειτουργίας της Ολομέλειας. Ετσι, με  τον δικό του τρόπο κούνησε το μαντίλι προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης , όχι για να δείξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει το ΚΙΝΑΛ, όταν έρθει η ώρα των εκλογικών εξελίξεων, αλλά για να εμφανιστεί σαν τον …γίγαντα που ξυπνά , προβάλλοντας την «ολική επαναφορά» του ΚΙΝΑΛ στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Με προβολή στο εκλογικό μέλλον της ΝΔ, διείδε την πολιτική ανασφάλεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και ανέδειξε ότι ο πρωθυπουργός ΝΔ πορεύεται σε όλα τα επίπεδα με σπασμωδικές κινήσεις, λόγω κατάρρευσης των πολιτικών σχεδιασμών για επικράτηση με απόλυτη πλειοψηφία την επόμενη εκλογική μέρα.

«Ο κ. Μητσοτάκης, όσο περνούν οι μέρες, καταλαβαίνει ότι η πολυπόθητη αυτοδυναμία αρχίζει να του κουνά το μαντήλι και καταφεύγει σε διάφορα παλαιοκομματικά παιχνίδια. Νιώθει ότι απειλείται η εύθραυστη ισχύς του και οδηγούνται σε πρακτικές που η παράταξη μας καταδικάζει και τις θεωρεί αντικοινοβουλευτικές, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην αίθουσα της Γερουσίας, το πρωί της Κυριακής (30.1.2022).

Την ανάλυση αυτή, που έχει ευρύτερη σημασία,  την έκανε με αφορμή τη στάση του Προέδρου της Βουλής, «να επιβάλλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ να συνεδριάσει στις 8 το πρωί». Όπως σημείωσε  ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κάτι τέτοιο «δεν έχει ξαναγίνει στα κοινοβουλευτικά χρονικά». Ετσι, έδωσε και την δική του πολιτική εξήγηση, δείχνοντας την ανασφάλεια του Κυριάκου Μητσοτάκη,  για  ότι, όπως  είπε, «απαγορεύεται να συνεδριάσει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα την ώρα της λειτουργίας της Ολομέλειας, ενώ είναι γνωστή πρακτική».

Μάλιστα, διεμήνυσε σε όσους,  νομίζουν ότι αυτές οι αποφάσεις δημιουργούν στο ΚΙΝΑΛ κάποιο εμπόδιο, ότι αυτοί ξεγελιούνται, όπως παρατήρησε χαρακτηριστικά. Για να προσθέσει:

«Το μόνο που καταφέρνουν είναι να συσπειρώνουν τον κόσμο της Δημοκρατικής Παράταξης και να τους απαξιώνουν ακόμη περισσότερο στα μάτια του ελληνικού λαού».

O χειρισμός του ζητήματος από την κυβερνητική πλειοψηφία λειτούργησε εξ αντικειμένου σαν επικοινωνιακό ατού για το ΚΙΝΑΛ που κατηγορεί την ΝΔ για εμπόδια που του βάζει, ενώ του δίνει πολιτικούς πόντους σαν το να είναι το κόμμα που …φοβούνται όλοι οι πρόεδροι (των δυο κομμάτων εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ). Η Χαριλάου Τρικούπη που βρέθηκε σε αμηχανία μετά την πρόταση μομφής, είχε να διαχειρισθεί και τον τρόπο ανάδειξης του επικεφαλής της,  με δεδομένο ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν είναι βουλευτής. Όπως γράφαμε άλλωστε  στο Documentonews.gr, το πρωί της περασμένης Παρασκευής, 28.1.2022 //https://www.documentonews.gr/article/sok-kai-deos-sto-kinal-apo-tin-protasi-momfis-tsipra/),   «(…) με την πρόταση μομφής , τα φώτα πέφτουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, παρά την επίμονη τακτική της νέας ηγετικής ομάδας της Χαριλάου Τρικούπη να εμφανίσει το ΚΙΝΑΛ σαν τον κύριο εκφραστή της αντιπολίτευσης. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει να βγει από την ….κοινοβουλευτική σκιά και να δώσει το πολιτικό και αντιπολιτευτικό στίγμα του Κινήματος Αλλαγής – ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενόψει της συζήτησης για την πρόταση μομφής είναι μια εκδοχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter