Ο Ντογιάκος πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται

Ο Ντογιάκος πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται

Πρόσφατα βρέθηκα σε μια τηλεοπτική εκπομπή με τον κ. Κουμουτσάκο της ΝΔ ο οποίος επιχειρηματολογούσε υπέρ του δικαιώματος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου «να αμυνθεί», όπως έλεγε και ξαναέλεγε χαρακτηριστικά, απέναντι στις επιθέσεις που δέχεται από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Ο κ. Κουμουτσάκος παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένως τι θεωρεί «επίθεση», δεν το έπραξε. Το Documento από την πρώτη στιγμή της αποκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων εξέφρασε την απορία γιατί στην περίφημη εξεταστική στη Βουλή δεν κλήθηκαν οι ιδιώτες πάροχοι να δώσουν τα στοιχεία που είναι υποχρεωμένοι να κατέχουν από τον νόμο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Και για ποιο λόγο η εισαγγελία ακόμη δεν έχει προβεί σε ανάλογη κίνηση. Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο δεν συνιστά ύβρη έναντι οποιουδήποτε.

Αντίθετα, με έκπληξη μάθαμε ότι όταν κλιμάκιο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών επισκέφτηκε την Cosmote, ύστερα από αίτημα των Τέλλογλου – Κύρτσου, ο κ. Ντογιάκος, κληθείς να επιχειρηματολογήσει υπέρ ή κατά, γνωμάτευσε σε δεύτερο χρόνο ότι κατά τη γνώμη του λόγω αλλαγής του νόμου η ΑΔΑΕ δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται εκεί!

Αντί δηλαδή ο κ. Ντογιάκος να επιδιώκει πάση θυσία τη διαλεύκανση της υπόθεσης που ταλαιπωρεί τον δημόσιο βίο της χώρας μήνες τώρα, εμφανίζεται να την παρακωλύει παντοιοτρόπως!

Ομως ο κ. Ντογιάκος δεν σταμάτησε εκεί αλλά απείλησε τα ΜΜΕ που του ασκούν κριτική με φορολογικούς ελέγχους! Να σας το γράψω αλλιώς: είναι σαν η Λάουρα Κοβέσι (η πρώτη Ευρωπαία εισαγγελέας) να καλεί τον Πάολο Τζεντιλόνι (επίτροπος Οικονομίας) να ασκήσει φορολογικό έλεγχο στη βελγική «Le Soir» επειδή έγραψε ότι το θέμα της Καϊλή το ανέδειξε Βέλγος εισαγγελέας και όχι εκείνη!

Κι επειδή σε αυτήν τη χώρα έχει χαθεί προ πολλού η λογική, με κάποιους «ακανθόχοιρους» να διεκδικούν ρόλο πουπουλένιου στρώματος, με την ευγενική χορηγία των έξι καναλιών φυσικά, να ρωτήσω αν ο κ. Ντογιάκος ζει ανάμεσά μας και αν έχει δει, για παράδειγμα, τις μετρήσεις κοινής γνώμης που αποτυπώνουν το αίσθημα της κοινωνίας για την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας. Αν ναι, ποιο είναι το δικό του μέτρο αξιοσύνης;

Ο Αριστοτέλης πίστευε πως σε τίποτε δεν διαφέρει το να μην υπάρχουν νόμοι από το να μην εφαρμόζονται οι νόμοι. Αν είχε δίκιο, ο κ. Ντογιάκος πριονίζει το κλαδί πάνω στο οποίο κάθεται, ενώ η Ενωση Εισαγγελέων, που έσπευσε να τον εμφανίσει ως «εγγυητή της νομιμότητας και εκφραστή του δικαίου», θα βρίσκεται σίγουρα από κάτω!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter