Ο Θεοδωρικάκος στηρίζει τα δημοτικά, αλλά οδηγεί τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ σε «λουκέτο»

Ο Θεοδωρικάκος στηρίζει τα δημοτικά, αλλά οδηγεί τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ σε «λουκέτο»

Δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζει η κυβέρνηση σε ότι αφορά την στήριξη των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Μετά τα τραγελαφικά που συνέβησαν πριν από μερικές μέρες που αρχικά έμειναν εκτός ΚΔΑΠ περί τα 65.000 παιδιά και τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν, σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος προσπάθησε να περιορίσει τις αντιδράσεις.

Ειδικότερα μιλώντας το πρωί στον ANT1 εξήγγειλε τη δημιουργία ειδικού προγράμματος ύψους 10 εκατ. ευρώ, για την ενίσχυση των δημοτικών Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ). Όπως ανέφερε σκοπός της πρωτοβουλία είναι να μην κλείσει ούτε ένα δημοτικό ΚΔΑΠ και να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος που έχει σύμβαση με αυτού του είδους τους παιδαγωγικούς χώρους δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, σε οποιοδήποτε Δήμο της χώρας.

Βέβαια για τους εργαζομένους και τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΚΔΑΠ ο υπουργός δεν είχε τίποτα να πει. Καμία πρόνοια και κανένα μέτρο στήριξης με αρκετούς ιδιοκτήτες ΚΔΑΠ ανά την Ελλάδα να εκφράζουν φόβους ανοικτά ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με «λουκέτο», ενώ χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία. Εδώ βέβαια τίθεται και ένα ερώτημα γιατί η κυβέρνηση επιλέγει να στηρίξει μόνο τα δημοτικά ΚΔΑΠ και όχι τα ιδιωτικά. Μήπως εκεί είναι πιο εύκολο να ικανοποιηθούν τυχόν αιτήματα ψηφοφόρων κάτι που δεν είναι εφικτό με τα ιδιωτικά ΚΔΑΠ; Ή μήπως η κυβέρνηση απλά αδιαφορεί;

Εκτός όμως από τη μονομερή στήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης εδώ τίθεται και ένα ακόμη ζήτημα κοινωνικού χαρακτήρα. Τα ΚΔΑΠ των Δήμων δεν επαρκούν να απορροφήσουν όλα τα παιδιά και τις μητέρες με αποτέλεσμα χιλιάδες από αυτές να μείνουν εκτός ΚΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι έχουν τα απαιτούμενα μόρια. Με λίγα λόγια ακόμη και η εκ των υστέρων παρέμβαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αρκεί για να λύσει το πρόβλημα, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κατά τα άλλη φιλελεύθερη κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να στηρίξει την αγορά, δίνει τη χαριστική βολή σε όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό το κομμάτι του ιδιωτικού τομέα.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση αποκλείει από τα ΚΔΑΠ 65.000 παιδιά – Προ της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter