Ο Παναγιωτόπουλος δεν επιβεβαιώνει σχέδιο της Τουρκίας για εισροή μεταναστών με κορονοϊό

Ο Παναγιωτόπουλος δεν επιβεβαιώνει σχέδιο της Τουρκίας για εισροή μεταναστών με κορονοϊό

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν σήμερα πιο σαφής μετά το αρχικό δημοσίευμα της «Καθημερινής» που μιλούσε για σχέδιο της Τουρκίας να στείλει στην Ελλάδα μετανάστες θετικούς στον κορονοϊό.

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε και τις χθεσινές δηλώσεις που άφηνε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοικτό (χωρίς να ενημερώνει αν υπάρχει κάποια έρευνα της ΕΥΠ) επανήλθε σήμερα και από την συχνότητα του ΣΚΑΪ δεν το επιβεβαίωσε.

Όπως είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά και τις αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την ανησυχία στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίο, μέχρι τώρα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ύπαρξη οργανωμένου σχεδίου για την αποστολή μεταναστών με κορωνοϊό στην Ελλάδα από την Τουρκία.

Πρόσθεσε μάλιστα πως σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει και πολύ ο ελληνικός σχεδιασμός φύλαξης και προστασίας των συνόρων.

«Ούτως ή άλλως, ήταν άλλωστε αρκετά πιθανό ανάμεσα στους πληθυσμούς που έχουν και είχαν σκοπό να παραβιάσουν τα σύνορά μας, με τη συνδρομή όπως αποδείχθηκε της Τουρκίας, ανάμεσα τους να είναι και νοσούντες από την ασθένεια», συμπλήρωσε.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι ασφαλώς πρόκειται για μια υγειονομική παράμετρο που προσμετράται στο σχεδιασμό και αποτελεί μια επιπλέον ανησυχία.

«Αυτό σημαίνει ότι η αποτροπή που έχουν εντολή και οδηγία από την κυβέρνηση οι δυνάμεις που επιχειρούν στα σύνορα να εφαρμόσουν, θα είναι ακόμη πιο εντατική», σημείωσε.

Σημειώνεται πως χθες στον ΑΝΤ1 είχε αφήσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο ανοικτό ή ήταν λιγότερο σαφής: «Έχουμε τέτοιες πληροφορίες, είναι συγκεχυμένες αλλά αυτά δεν είναι παρά μόνο τα στοιχεία που πρέπει εμείς να παραλάβουμε, να τα βάλουμε στο τραπέζι, να τα εκτιμήσουμε και να δούμε τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Συλλέγουμε τις πληροφορίες, ερμηνεύουμε τις πληροφορίες και προετοιμάζουμε και την δική μας αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Όλα δείχνουν ότι επειδή η Τουρκία βρίσκεται σε δύσκολη θέση και λόγω του κορονοϊού, όχι μόνο λόγω της αποτυχίας στον Έβρο, μελετά και αυτό ως έναν επιπλέον τρόπο πίεσης της Ελλάδας και της ΕΕ κατ’ επέκταση.»

Διαβάστε επίσης: Ακροδεξιό παιχνίδι της κυβέρνησης Μητσοτάκη; – Αντιφατικές δηλώσεις υπουργών για πιθανό «βιολογικό πόλεμο» της Τουρκίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter