Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει ότι… διέψευσε τον Ερντογάν για τα Ίμια!

Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει ότι… διέψευσε τον Ερντογάν για τα Ίμια!

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία περιπλέκει τελείως την υπόθεση των δηλώσεων του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τα Ίμια. Διαψεύδει τα όσα φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή σχετικά με την διάψευση οποιασδήποτε συνεννόησης με την Τουρκία για τις κινήσεις των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων ανήμερα της επετείου της κρίσης στα Ιμια.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αναφέρει: «Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση. Όλα τα υπόλοιπα είναι προϊόντα ερμηνειών και εκτιμήσεων αυτών που τις εκφράζουν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους επίσημους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ κρατών.»

Ως εκ τούτου πλέον προκύπτουν πολλά ερωτήματα για ποιες είναι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και τι ακριβώς έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

Στο e-tetradio.gr δίνεται αναλυτικά όλη η εξέλιξη της ιστορίας αυτής που αφήνει εκτεθειμένη όλη την κυβέρνηση Μητσοτάκη μηδέ του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαιρουμένου.

Αναφέρεται σχετικά στο e-tetradio.gr

«1) Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συνεννοήθηκε με τον Τάκη Χατζή να βγει σήμερα στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.

2) Ο κ. Παναγιωτόπουλος ακύρωσε την συμφωνημένη παρέμβασή του, επικαλούμενος ξαφνική υποχρέωση.

3) Ο Τάκης Χατζής κατά τη διάρκεια της εκπομπής έστειλε SMS στον υπουργό ρωτώντας τον για την περίφημη δήλωση Ερντογάν και αν τελικά υπήρχε συνεννόηση με τους Τούρκους.

4) Ο υπουργός απάντησε με SMS (το οποίο προφανώς και θα υπάρχει): «Όχι βέβαια! Την Παρασκευή όλη μέρα παρακολουθούσαμε το ερευνητικό σκάφος».

5) Ο Τάκης Χατζής ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους και τους τηλεθεατές ότι ο Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε καμία συνεννόηση με την τουρκική πλευρά. Το ακούσαμε όλοι.

6) Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο κ. Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε μετά το τέλος της εκπομπής με τον Τάκη Χατζή και τηλεφωνικά. Και συνομίλησαν. Ο δημοσιογράφος βρισκόταν ακόμα στην αίθουσα σύνταξης του Alpha και μίλησε με τον υπουργό, παρουσία και άλλων συναδέλφων που άκουγαν τη συνομιλία, για περίπου 13 λεπτά.

7) Δεν ξέρουμε αν είναι και ηχογραφημένη η συνομιλία, αν υπάρχει ηχητικό…

8) Το υπουργείο μετά από αρκετές ώρες βγήκε να διαψεύσει τα παραπάνω: «Σχετικώς με πληροφορίες που αναπαράγονται στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας περί δηλώσεως του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, διευκρινίζεται ότι ουδέποτε προέβη σε ανάλογη δήλωση».

9) Από το Newpost του Τάκη Χατζή απαντούν ως εξής: «Εμείς κάναμε τη δουλειά μας επί 40 χρόνια και ουδέποτε έχουμε διαψευστεί. Και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε διασφαλίσει στον απόλυτο βαθμό όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τη συνομιλία και το περιεχόμενο αυτής με τον Υπουργό».

Δεν είναι η πρώτη επικοινωνιακή γκάφα του κ. Παναγιωτόπουλου πάντως. Εχουν προηγηθεί κι άλλες στο παρελθόν. Οπότε γίνεται εύκολα κατανοητό ποια από τις δύο πλευρές λέει αλήθεια.

Το χειρότερο είναι πως σε μερικές τηλεφωνικές συνομιλίες λέγονται πολύ περισσότερα πράγματα απ’ όσα βγαίνουν στον αέρα.» 

Το Μέγαρο Μαξίμου, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας πρέπει να απαντήσουν πειστικά στον ελληνικό λαό. Τι ακριβώς έχουν συμφωνήσει με την Τουρκία. Και αν δεν μπορούν να απαντήσουν, μπορούν και να παραιτηθούν.

Διαβάστε επίσης

Ο Παναγιωτόπουλος αμφισβητεί τις ικανότητες Μητσοτάκη για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter