Ο Περδικάρης παραδέχτηκε ενώπιον της ΕΣΗΕΑ την αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά του Documento

Ο Περδικάρης παραδέχτηκε ενώπιον της ΕΣΗΕΑ την αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά του Documento

Συνάντηση με το ΔΣ της  ΈΣΗΕΑ είχε ο πρόεδρος και διευθυντής του ΑΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, εξαιτίας των καταγγελιών που σωρεύτηκαν κατά του τρόπου λειτουργίας του πρακτορείου. Παρά τις δηλώσεις του στο Documento περί «απόλυτης τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», ο κ. Περδικάρης παραδέχτηκε ενώπιον του ΔΣ της Ένωσης την αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά της εφημερίδας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, όταν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισήμαναν στον πρόεδρο και διευθυντή του ΑΠΕ την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο ρεπορτάζ του Documento από το τηλεγράφημα του πρακτορείου για τη «διάψευση» από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο κ. Περδικάρης προτίμησε να παραδεχτεί το λάθος του και όχι να επιμείνει στην παραχάραξη της δεοντολογίας.

Διαβάστε επίσης: Αναφορά στην ΕΣΗΕΑ κατά της «νέας δεοντολογίας» του διευθυντή του ΑΠΕ

Έκανε λόγο για «αστοχία», καθώς αναγνώρισε ότι θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί έστω μια αράδα για το δημοσίευμα που αντέκρουσε ο αν. υπουργός Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται πως όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Άγγελος Προβολισιάνος, επικοινώνησε μαζί του για να ζητήσει επίσημες απαντήσεις σε σχέση με την αποσιώπηση του ρεπορτάζ, ο Αιμίλιος Περδικάρης έκρινε πως η πρακτική αυτή ήταν «απόλυτα δεοντολογική», αφού το ΑΠΕ «μεταφέρει μόνο πρωτογενείς ειδήσεις».

Διαβάστε εδώ: Ο διευθυντής του ΑΠΕ κατασκεύασε νέα δημοσιογραφική δεοντολογία – Διαβάστε τι απάντησε στο Documento

Την προηγούμενη Τετάρτη, στα γραφεία της Ένωσης βρέθηκαν μία διευθύντρια σύνταξης και ένας αρχισυντάκτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ για να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με μία σημαντική καταγγελία. Η συζήτηση διευρύνθηκε σε φαινόμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη δημοσιογραφική αξιολόγηση και τη (μη) τήρηση της δεοντολογίας από την πλευρά του πρακτορείου, με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης να προχωρούν σε συστάσεις και για την καταγγελία του Documento.

Διαβάστε σχετικά: Μετά και την αναφορά του Documento: Συστάσεις ΕΣΗΕΑ σε ΑΠΕ πριν τη συνάντηση με Περδικάρη

Σε κάθε περίπτωση, η παραδοχή του κ. Περδικάκη είναι ευπρόσδεκτη, καθώς δείχνει πως κατανόησε τον λανθασμένο χειρισμό κατά του Documento και του συντάκτη του. Η επιμονή της εφημερίδας στο θέμα αυτό δεν ήταν μόνο μία αντίδραση έναντι της ελλιπούς ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού, η οποία είχε ως συνέπεια να παρουσιαστούν η εφημερίδα και ο συντάκτης ως πομποί ψευδών ειδήσεων. Το κυριότερο είναι η συγκεκριμένη πρακτική να μην επαναληφθεί έναντι κανενός συναδέλφου και Μέσου. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter