Ο Πέτσας τα «βάζει» με το Αστεροσκοπείο – «Βλέπω μια πολιτικοποίηση που δεν μου αρέσει καθόλου» (Video)

Ο Πέτσας τα «βάζει» με το Αστεροσκοπείο – «Βλέπω μια πολιτικοποίηση που δεν μου αρέσει καθόλου» (Video)

Συνεχίζει ακάθεκτη η κυβέρνηση Μητσοτάκη την απαξίωση της επιστημονικής κοινότητας και των στοιχείων που παρατίθενται για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέσω ανακοινώσεων (υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας), αλλά και μέσω δημόσιων τοποθετήσεων σε τηλεοπτικές εκπομπές (όπως αυτή της Σοφίας Βούλτεψη) επιχειρείται η συστηματική υποβάθμιση των ευρωπαϊκών αλλά και των ελληνικών επιστημονικών φορέων και ταυτόχρονα η προβολή του κυβερνητικού αφηγήματος.

Διαβάστε επίσης: Σε πανικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Τώρα αμφισβητεί και τις δορυφορικές εικόνες για τις καμένες εκτάσεις

Πυρκαγιές: Και η Βούλτεψη στη γραμμή της υποβάθμισης των επιστημονικών ερευνών – «Προπαγάνδα των αριθμών» (Video)

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Στέλιου Πέτσα να πατήσει στη γραμμή του κυβερνητικού αφηγήματος, κατηγορώντας το Αστεροσκοπείο για… πολιτικοποίηση. «Ξέρετε τι βλέπω; Και δεν το βλέπω τώρα, το βλέπω από την εποχή που είχαμε χιονοπτώσεις και πλημμυρικά φαινόμενα, βλέπω μια… πολιτικοποίηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δεν μου αρέσει καθόλου», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra.

Στη συνέχεια έσπευσε να… χαμηλώσει τους τόνους, απαντώντας στη δημοσιογράφο ότι δεν αναφέρει ότι το Αστεροσκοπείο… αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση και πως μοιράστηκε τις σκέψεις του ως παρατήρηση όχι με τη μορφή κριτικής.

«Όχι, δεν λέω ότι κάνει αντιπολίτευση. Λέω για πολιτικοποίηση. Δεν είναι η πρώτη φορά και το καταγράφω σαν παρατήρηση, δεν κάνω κριτική. Ότι έχει πολιτικοποιηθεί ο ρόλος του», απάντησε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter