«Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση Μαρουσάκη (Video)

«Πολικός αεροχείμαρρος» φέρνει χιόνια και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας – Η πρόγνωση Μαρουσάκη (Video)

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού στην τρέχουσα εβδομάδα, με κύρια χαρακτηριστικά το κρύο και τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο «πολικός αεροχείμαρρος» θα φέρει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις, πιθανόν και στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Μαρουσάκης ανέφερε στο Open TV, ότι οι μετεωρολόγοι παρακολουθούν την πορεία του φαινομένου, το οποίο θα ισχυροποιηθεί από την Τετάρτη με τις χιονοπτώσεις να αναμένονται από την Παρασκευή.

«Ο πολικός αεροχείμαρρος ή πολικό ποτάμι λέγεται έτσι γιατί είναι μια περιοχή πολύ ψηλά στην ατμόσφαιρα, όπου έχουμε πολύ μεγάλες ταχύτητες του ανέμου και θα οδηγήσουν την πολική αέρια μάζα από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά τμήματα της Γηραιάς Ηπείρου. Άρα η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά. ε ό,τι αφορά όμως τις χιονοπτώσεις, ακόμη δεν είμαστε σε θέση να δούμε τις περιοχές που θα πλήξει αυτό το κύμα. Θα χιονίσει και χαμηλά, πιθανόν και στα νησιά του Αιγαίου. Θα δώσει και βροχές από την Παρασκευή κυρίως και χιόνια χαμηλά. Ακόμη όμως δεν έχουμε πολλές πληροφορίες», σημείωσε ο μετεωρολόγος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter