Ο Πορτοσάλτε «μεταφράζει» τον Χάρη Δούκα και διαφωνεί «με το καλημέρα» (Video)

Ο Πορτοσάλτε «μεταφράζει» τον Χάρη Δούκα και διαφωνεί «με το καλημέρα» (Video)

Μπορεί ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Άρης Ποστοσάλτε να αναστάτωσε τη γαλάζια παράταξη με την άποψη ότι η οικογενειοκρατία έφαγε τον Μπακογιάννη αλλά ο ίδιος αναστατώθηκε όπως φαίνεται με τις πρώτες δηλώσεις του νέου Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα στον ΣΚΑΪ, την Πέμπτη 19/10/23.

Τέτοια αναστάτωση που προτίμησε να εκφραστεί μέσω της ιστοσελίδας Liberal.

Αιχμή, δύο αναφορές του Χάρη Δούκα, να ανοίξει την Βασιλίσσης Όλγας αλλά και να φτιάξει ειδικό γραφείο για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας στα φτωχά και ευάλωτα νοικοκυριά παρέχοντας ενέργεια σε χαμηλή τιμή.

Τι είπε ο Χάρης Δούκας:

«Θα ανοίξω την Βασιλίσσης Όλγας και μετά θα φτιάξω ένα γραφείο καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας. (…) Τα θέματα του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας και μια ενεργειακή κοινότητα, καταστατικά να δημιουργηθεί για να δώσουμε ρεύμα σε πολύ χαμηλή τιμή, στα φτωχά πολύ ευάλωτα νοικοκυριά».

Τι είπε αυτό το τελευταίο και πολύ σοβαρό και κοινωνικό πρόβλημα;

Στο άρθρο του ο Άρης Πορτοσάλτε απάντησε με ειρωνεία:  «Δίνει ρεύμα σαν πάροχος ο Χ. Δούκας! – Ζήλεψε τη ΔΕΗ ο φρέσκος Δήμαρχος Αθηναίων. Θα κάνει πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας τον Δήμο Αθηναίων», γράφει στην αρχή του άρθρου, ίσως γιατί κάτι τέτοιο θα έπληττε τους ιδιώτες και προφανώς το είδε σαν ένα είδος μερικής «κρατικοποίησης». Άγνωστο!

Είναι τόσο έξαλλος που κατηγορεί του Αθηναίους πως δεν πρόλαβαν να μάθουν το πρόγραμμά του πριν τον ψηφίσουν:

«Μέσα στη βιασύνη της εκλογής του, δεν πρόλαβαν οι Αθηναίοι να μάθουν το πρόγραμμα του, το τι ακριβώς θέλει να κάνει στην πόλη», αναφέρει σε άλλο σημείο για την απόφαση να ανοίξει πάλι την Βασιλίσσης Όλγας. Προφανώς για να μην χρειάζονται οι Αθηναίοι να κάνουν μεγάλους κύκλους στην πόλη επιβαρύνοντας και το περιβάλλον με τα καύσιμα.

Αλλά ας επανέλθουμε στην ενέργεια προς τα φτωχά νοικοκυριά όπου συνεχίζει με έναν ειρωνικό τόνο:

«Έτσι, θα έχουμε στο εξής, Δήμο Αθηναίων ο οποίος θα πουλάει ηλεκτρικό ρεύμα ως πάροχος ενέργειας. Δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί τα ακριβή σχέδια του Χ. Δούκα. Θα βάλει φωτοβολταϊκά στις πλατείες, στα γήπεδα και στις γειτονιές; Θα εγκαταστήσει ανεμογεννήτριες στον Λυκαβηττό; Θα αγοράζει ρεύμα από ιδιώτες παραγωγούς και θα το μεταπουλά στα νοικοκυριά;»

Μένει να μάθουμε αν θεωρεί ο κ. Πορτοσάλτε πως είναι λαϊκισμός ή δεν χρειάζεται καν να βοηθηθούν οι Αθηναίοι δημότες που έχουν οικονομικό πρόβλημα να ανάψουν μια λάμπα, να μαγειρέψουν ή να ζεσταθούν.

Εκτός κι αν αυτές οι πολιτικές είναι πολύ σοσιαλιστικές…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter