Ο Πούτιν φαίνεται πως «ρίχνει» τους τόνους

Ο Πούτιν φαίνεται πως «ρίχνει» τους τόνους

Να ρίχνει τους τόνους φαίνεται ο ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής στο Καζακστάν την Παρασκευή πως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για «νέα μαζικά χτυπήματα στην Ουκρανία», ενώ όπως διευκρίνισε δεν θα υπάρξει ούτε επέκταση της επιστράτευσης παρά τις ανακοινώσεις στις οποίες ο ίδιος προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν έχουμε θέσει ως στόχο να καταστρέψουμε την Ουκρανία. Όχι, φυσικά όχι», είπε ο Πούτιν και προσέθεσε πως «δεν υπάρχει ανάγκη για μαζικά πλήγματα τώρα επειδή οι περισσότεροι καθορισμένοι στόχοι έχουν πληγεί».

Ο Πούτιν επιπλέον όρισε το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα ολοκληρωθεί η επιστράτευση Ρώσων εφέδρων. Σϋμφωνα με τον ίδιο η επιστράτευση θα ολοκληρωθεί εντός των ερχόμενων δύο εβδομάδων, ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει σχεδιασμός για περαιτέρω επιστράτευση.

Ο ίδιος κατά τις δηλώσεις του γνωστοποίησε στοιχεία υπογραμμίζοντας πως μέχρι στιγμής έχουν στρατολογηθεί 222.000 άνδρες από τους 300.000 που είχαν προγραμματιστεί, εκ των οποίων οι 16.000 βρίσκονται ήδη σε “μονάδες που εμπλέκονται σε μάχες”.

Επανέλαβε επίσης τη θέση του Κρεμλίνου ότι η Ρωσία είναι πρόθυμη να διεξαγάγει συνομιλίες, αν και τόνισε ότι αυτές θα απαιτούσαν διεθνή μεσολάβηση εάν η Ουκρανία είναι πρόθυμη να λάβει μέρος σε αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Ζελένσκι για Πούτιν: «Ανέφικτη η διπλωματία με όσους δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο»

Τα λένε ξανά Πούτιν και Ερντογάν – Τι περιλαμβάνει η ατζέντα της συνάντησης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter