Ο πρόεδρος της Προανακριτικής απειλεί με αποβολή και φυλάκιση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής απειλεί με αποβολή και φυλάκιση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Νέο αίτημα εξαίρεσης των Δ. Τζανακοπουλου και Π. Πολάκη κατέθεσε το ΚΙΝΑΛ, με τον πρόεδρο της Προανακριτικής Επιτροπής να απειλεί ότι θα εφαρμόσει εναντίον των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης το άρθρο του Ποινικού Κώδικα περί διατάραξης των συνεδριάσεων που προβλέπει ποινές φυλάκισης! 

Όπως αναμενόταν, το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε εκ νέου αίτημα εξαίρεσης του Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική Επιτροπή αν και ούτε ο Κανονισμός της Βουλής, ούτε ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας δίνουν σε μέλη της Επιτροπής το δικαίωμα να εξαιρούν συναδέλφους τους.

Στο αίτημα του ΚΙΝΑΛ αντέδρασε μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Ραγκούσης, ο οποίος έκανε λόγο για απόπειρα συγκάλυψης. «Ζητάμε έγγραφα και λέτε ότι θα τα αποφασίσει η πλειοψηφία αν θα τα πάρουμε», διαμαρτυρήθηκε στο προεδρείο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι τα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν λάβει τα έγγραφα των δικογραφιών των υπό διερεύνηση υποθέσεων.

Μάλιστα εκτυλίχτηκε ένας έντονος διάλογος μεταξύ του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του Ι. Μπούγα.  «Εχετε μετατρέψει την Επιτροπή σε χούντα. Ευτελίζεται καταργείται τα δικαιώματα της μειοψηφίας» είπε Ι. Ραγκούσης. Ο πρόεδρος της Επιτροπής τον απείλησε ότι θα τον αποβάλλει. «Να με αποβάλλετε και να φωνάξετε και τη φρουρά» ανταπάντησε ο βουλευτής. 

Στις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ι. Μπούγας, απείλησε πως θα εφαρμόσει το άρθρο 160Α του Π.Κ.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δ. Τζανακοπουλου στις απειλές του προέδρου.«Θα οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου βουλευτές που τους έστειλε ο ελληνικός λαός εδώ;» διερωτήθηκε σε έντονο ύφος ο κ. Τζανακοπουλος.

Παίρνοντας τη σκυτάλη, ο Σπ. Λάππας υποστήριξε ότι δεν έχει υπάρξει αντίστοιχο προηγούμενο εξαίρεσης μελών Προανακριτικής Επιτροπής. «Τι θα πείτε στον ελληνικό λαό για αυτό το κόλπο;» ρώτησε τους βουλευτές ΝΔ – ΚΙΝΑΛ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο του αιτήματος εξαίρεσης, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε «παρών».

Τι προβλέπει το άρθρο 160Α του Ποινικού Κώδικα

1. Όποιος με πρόθεση παρεμποδίζει τη διεξαγωγή συνεδρίασης της Βουλής ή κάποιας επιτροπής της ή τη διαταράσσει προκαλώντας θόρυβο ή αταξία ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.

2. Όποιος με κάποιον από τους παραπάνω τρόπους με πρόθεση παρεμποδίζει ή διαταράσσει συνεδρίαση νομαρχιακού, δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου ή άλλου συμβουλίου τοπικής αυτοδιοίκησης ή κάποιας επιτροπής τους τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Τι διαρρέει η ΝΔ

Σύμφωνα με πηγές της συμπολίτευσης, νομική επιβεβαίωση των κοινών θέσεων θέσεων ΝΔ – ΚΙΝΑΛ αποτελεί παλαιότερη γνωμάτευση με σύμφωνη γνώμη και του ΣΥΡΙΖΑ για εξαίρεση βουλευτών – μαρτύρων στη δεύτερη Προανακριτική Επιτροπή για το Βατοπέδι.

Προανακριτική Novartis: Τα «χαρτιά» του ΣΥΡΙΖΑ εάν ΝΔ-ΚΙΝΑΛ επιμείνουν στην εξαίρεση Πολάκη-Τζανακόπουλου

Ο χαμαιλέοντας του Novartis_Gate Ν. Μανιαδάκης – Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του κ. καθηγητή που βρίσκεται παντού και πάντα

Ο Πλεύρης, μέλος της Προανακριτικής για τη Novartis, παραδέχεται την ύπαρξη φωτογραφίας του με Μανιαδάκη (Audio)

Προανακριτική Novartis: Στο ΚΙΝΑΛ κανείς δεν συζήτησε με κανέναν την εξαίρεση Τζανακόπουλου-Πολάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter