Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δ. Αττικής καταγγέλλει περιπολίες «μαϊμού»: Κοροϊδεύουμε τον κόσμο (Video)

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δ. Αττικής καταγγέλλει περιπολίες «μαϊμού»: Κοροϊδεύουμε τον κόσμο (Video)

Γιατρούς για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν προσλαμβάνουν, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό για το ΕΣΥ δεν προσλαμβάνουν, ενώ καθηγητές για την Παιδεία προσλαμβάνουν με το σταγονόμετρο.

Έχουν αδυναμία στους ιερείς και ιδιαίτερα στους αστυνομικούς. Για τους τελευταίους μάλιστα, εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» έχουν κάνει 1000άδες προσλήψεις χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα αφού η πραγματικότητα τους διαψεύδει καθημερινά.

Τώρα τους διαψεύδουν και οι δηλώσεις των ίδιων των αστυνομικών και όπως φαίνεται γίνονται σημεία και τέρατα στα αστυνομικά τμήματα και ακόμα παραπάνω, αφού οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται σε ανώτερα επίπεδα.

Έτσι ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης, καταγγέλλει στο Mega ότι αστυνομικοί στη Δυτική Αττική λόγω έλλειψης προσωπικού, έχουν άνωθεν εντολές να δηλώνουν ψευδώς ότι κάνουν περιπολίες στις γειτονιές, ενώ δεν κάνουν. Το ερώτημα που αμέσως τίθεται είναι που έχουν πάει τόσους αστυνομικούς που έχουν προσλάβει…

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Σταματάκης, για να γίνει περιπολία χρειάζονται δύο άτομα, τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο φρουρός. Κατά συνέπεια για να γίνουν οι περιπολίες πρέπει να… κλειδωθεί το τμήμα.

«Γίνονται περιπολίες – φαντάσματα. Περιπολίες – “μαϊμού”. Στα χαρτιά φαίνεται ότι γίνονται, ότι η περιοχή αστυνομεύεται, αλλά αυτά είναι μόνο στα χαρτιά. Κάποιες φορές μάλιστα αποφεύγεται να αποτυπώνεται στο χαρτί αυτή η εξαπάτηση, και δίνεται προφορική εντολή στους αξιωματικούς υπηρεσίας των αστυνομικών τμημάτων να επικοινωνούν με το κέντρο Άμεσης Δράσης να δίνουν ανάληψη υπηρεσίας, ότι θα εκτελέσουν περιπολία, με τους εαυτούς τους ως οδηγούς και τον σκοπό του τμήματος ως συνοδό. Δηλαδή θα πρέπει δύο άνθρωποι ταυτόχρονα και να περιπολούν και να βρίσκονται στο τμήμα», είπε ο κ. Σταματάκης.

«Οι εντολές δίνονται άνωθεν. Από αυτούς που έχουν το δικαίωμα να δώσουν την εντολή και που έχουν την ευθύνη της αστυνόμευσης στην περιοχή. Ζητάμε να γίνει ενδελεχής έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες όσο ψηλά και αν βρίσκονται. Όταν το αντιληφθήκαμε δεν μπορούσαμε να μην το καταγγείλουμε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο ερώτημα εάν έχει πάρει κάποιος πολίτης τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα και ζητήσει βοήθεια γιατί, για παράδειγμα, τον ληστεύουν τι πρόκειται να γίνει, ο Γιώργος Σταματάκης απάντησε ότι δεν πρόκειται να πάει περιπολικό να βοηθήσει καθώς θα πρέπει να κλείσει το αστυνομικό τμήμα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter