Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή και ο Ισίδωρος Ντογιάκος έσπευσε να την εκτελέσει

Ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή και ο Ισίδωρος Ντογιάκος έσπευσε να την εκτελέσει

Η Δικαιοσύνη υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης. Ανείπωτη οργή προκαλεί η οργανωμένη μεθόδευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναζητηθούν οι αιτίες που βαραίνουν την κυβέρνησή του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα δυστύχημα το οποίο αποτελεί ξεκάθαρα κρατικό έγκλημα. Ένα δυστύχημα το οποίο όμως ο Κυριάκος στο πρώτο διάγγελμα που έδωσε, το απέδωσε σε «τραγικό ανθρώπινο λάθος». Ένα δυστύχημα όμως, το οποίο με τη βοήθεια του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να μην διερευνηθεί. Κι έπειτα από την ευθεία παρέμβαση του πρωθυπουργού, μέσω της επιστολής που απέστειλε το πρωί της Δευτέρας στον Ισίδωρο Ντογιάκο, ο εκβιασμός αρχίζει και παίρνει σάρκα και οστά. Πιστός για ακόμη μια φορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου προσπαθεί να σώσει την κυβέρνηση. Πιστός για ακόμη μια φορά στον πρωθυπουργό, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου… συνεμορφώθη προς τας υποδείξεις… Αυτή τη φορά όμως, ο Ισίδωρος Ντογιάκος δεν θα πετύχει το έργο του.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση – «ράπισμα» Θάνου για την επιστολή Μητσοτάκη σε Ντογιάκο για τα Τέμπη

Η αρχή του εκβιασμού και της μεθόδευσης ξεκίνησε σήμερα το πρωί, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε επιστολή στον Ισίδωρο Ντογιάκο. Πρόκειται για μια επιστολή η οποία προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αφού ο πρωθυπουργός δίνει εντολές στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προκειμένου να «υπάρξει άμεση και σε βάθος διαλεύκανση όλων των ποινικών υποθέσεων που σχετίζονται με το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη». Το πρώτο που αξίζει να σημειωθεί, είναι ότι αυτή η εντολή του πρωθυπουργού είναι πλήρως υποκριτική και έγινε ξεκάθαρα για επικοινωνιακούς λόγους. Αλήθεια, χρειάζεται να δοθεί επιστολή από τον πρωθυπουργό στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να πραγματοποιηθεί ενδελεχής έρευνα για ένα τόσο τραγικό δυστύχημα; Δεν είναι αυτονόητο ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου οφείλει να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος; Χρειαζόταν ο Ισίδωρος Ντογιάκος τέτοια εντολή;

Στη συνέχεια της επιστολής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε τον λόγο που έστειλε αυτή την επιστολή. Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο πρωθυπουργός «με την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής, αυτονοήτως θα κοινοποιηθεί στις εισαγγελικές αρχές που διεξάγουν το πόρισμά της για να καταστεί μέρος της δικογραφίας». Δηλαδή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να δώσει τόσο βαρύνοντα λόγο στην τριμελή επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος, η οποία όμως δεν καμία νομική υπόσταση. Ο στόχος είναι προφανής: ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει από αυτή την επιτροπή να βγάλει το πόρισμά της πριν από τις εκλογές. Φαντάζει σχεδόν σίγουρο ότι αυτό το πόρισμα θα αθωώνει την κυβέρνηση. Διαφωνείτε;

Η απάντηση του Ισίδωρου Ντογιάκου ήταν άμεση. Δεν μπορούσε άλλωστε να κάνει κι αλλιώς. Κι έτσι πριν από λίγη ώρα, ανακοινώθηκε από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ότι «με αφορμή την επιστολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, διατάχθηκε ξεχωριστή έρευνα της Δικαιοσύνης για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου με έλεγχο των συμβάσεων, γιατί δεν προχώρησαν, πόσα χρήματα δαπανήθηκαν, γιατί δεν τηρήθηκαν χρονοδιαγράμματα και ποιοι ευθύνονται για όλα αυτά. Η έρευνα ανατέθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα».

Το σχέδιο το οποίο ενορχηστρώθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υλοποιείται από την κυβέρνηση είναι πλέον σαφές: θα πραγματοποιηθεί μια δικαστική έρευνα η οποία θα επεκτείνει τη διερεύνηση όσα χρόνια πίσω χρειαστεί, προκειμένου να μπει «στο κάδρο» και ο ΣΥΡΙΖΑ. Και είναι προφανές ότι ορθώς πρέπει να διερευνηθούν τα πάντα γύρω από αυτή την υπόθεση, όμως ο στόχος της κυβέρνησης και του εκτελεστικού δικαστικού της βραχίονα, Ισίδωρου Ντογιάκου δεν είναι αυτός. Στόχος είναι να μειωθεί το πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο εφόσον αποδοθούν ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η κυβέρνηση λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο. Αλήθεια, πόση ασφάλεια μπορεί να αισθάνονται οι πολίτες, τώρα που η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Οικονομική Εισαγγελία; Μπορεί εύκολα να ξεχαστεί ότι ήταν αυτή η οποία υπό τον Χρήστο Μπαρδάκη, αρχειοθέτησε πριν από μερικούς μήνες την υπόθεση που αφορούσε την μη υλοποίηση της σύμβασης 717, η οποία προέβλεπε την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού δικτύου; Μπορεί εύκολα να ξεχαστεί ότι ήταν η Οικονομική Εισαγγελία αυτή η οποία υπό τον Χρήστο Μπαρδάκη, αρχειοθέτησε τις δικογραφίες που αφορούσαν την εμπλοκή του Αδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τρόπο… αδιευκρίνιστο;

Αλλωστε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει σε όλη τη διάρκεια της θητείας της, ότι ποτέ δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες για το παραμικρό και επιδιώκει να τις μετακυλήσει είτε στην κοινωνία είτε στην αντιπολίτευση. Είτε πρόκειται για την πανδημία, είτε για τη Novartis, είτε για τις υποκλοπές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πάντα ότι «φταίνε οι πολίτες», ότι «έτσι συμβαίνει», ότι «έτσι γίνεται», ότι «είναι η πρώτη φορά». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαχρονικά δημιουργεί μια τεχνητή σύγχυση, -επικουρούμενος από τα ΜΜΕ της «λίστας Πέτσα»-, με μοναδικό στόχο να παραπλανήσει την κοινωνία και να αποκρύψει τις ευθύνες του.

Αυτή τη φορά η πρόκληση του πρωθυπουργού δεν μπορεί με τίποτα να γίνει ανεχτή. Όσο και να επιδιώκει να εκδοθεί ένα πόρισμα πριν από τις εκλογές, από μια επιτροπή που δεν έχει καμία νομική υπόσταση, απλά και μόνο για να μειωθεί το επικοινωνιακό κόστος πριν τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα υλοποιήσει τον στόχο του.

Είναι ευθύνη στα δεκάδες θύματα που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους,εξαιτίας ενός κράτους που αδιαφόρησε για την ύπαρξή τους.

Διαβάστε σχετικά:

Τραγωδία Τέμπη: Επιστολή Μητσοτάκη στον Ντογιάκο – Παρέμβαση για… επικοινωνιακούς λόγους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter