Ο Ραγκούσης βγάζει στη σέντρα τον Πλεύρη για τις… επιλεκτικές «αποκαλύψεις» (Video)

Ο Ραγκούσης βγάζει στη σέντρα τον Πλεύρη για τις… επιλεκτικές «αποκαλύψεις» (Video)

Τον Θάνο Πλεύρη «ξεμπρόστιασε» ο Γιάννης Ραγκούσης κατά τη συζήτηση στη Βουλή, μέσω της οποίας η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, ο λόγος έγκειται στους επιλεκτικούς ισχυρισμούς του βουλευτή της ΝΔ ο οποίος έσπασε το απόρρητο αποκαλύπτοντας διαλόγους Αγγελή – Δημητρίου για τον «Ρασπούτιν» που ακούστηκαν στην Προανακριτική. Αλλά… επιλεκτικά. 

Φυσικά, αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε τόσο για την αποκάλυψη των διαλόγων, κάτι που αντίκειται στο απόρρητο της διαδικασίας, αλλά και για το γεγονός πως παρουσίασε αποσπασματικά ένα σημείο για να παραποιήσει την ουσία.

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατηγόρησε τον Θάνο Πλεύρη, αμφότεροι μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, ότι: «Απλώς είπε (σ.σ. ο Πλεύρης) ότι ήρθε ο Αγγελής και είπε στην Δημητρίου ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Να αναγκαστεί τώρα ο Πλεύρης να πει όλη την αλήθεια. Αφού σπάσατε το απόρρητο, θα πάρετε όλη την ευθύνη και θα τα πείτε όλα», καλώντας επισταμένα τον κ. Πλεύρη να αναγνώσει τον διάλογο.

«Όταν παραιτήθηκε ο κ. Αγγελής λέει πίσω από το δημοσίευμα της Δημοκρατίας είναι ο Παπαγγελόπουλος και του λέει «τι μου λες παιδί μου τώρα», είπε ο Πλεύρης για να πάρει την απάντηση του Ραγκούση: «Εσύ θα το πιεις όλο το ποτήρι μέχρι τέλους. Τι άλλο ρώτησε η Δημητρίου των Αγγελή, το ξέρεις πολύ καλά. Αποκρύψατε τι τον ρώτησε η Δημητρίου. Έχετε ηθική και πολιτική αν όχι νομική υποχρέωση».

«Είπε φέρτε αποδείξεις και τι έκανε ο Αγγελής; Στις 21/02 κατέθεσε την αναφορά του που λέει τι έκανε ο Ρασπούτιν και αυτή η αναφορά έμεινε στο συρτάρι και έμεινε εκεί μέχρι το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εσάς σας περνάει από το μυαλό ότι μπορείτε να το σώσετε αυτό που κάνατε. Αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανηθικότητας, διότι όχι μόνο έχετε χρησιμοποιήσει απόρρητο υλικό, αλλά το έχετε διαστρεβλώσει», τόνισε από την πλευρά του, σε υψηλούς τόνους, ο Γιάννης Ραγκούσης.

Δείτε το επίμαχο απόσπασμα:

Δείτε επίσης: 

Βουλή: Παπαγγελόπουλος για όλους και για όλα (Video)

Τσίπρας: Χρεοκοπία της ρητορικής περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis (Video)

Βουλή: Απέτυχαν με τη «σκευωρία Novartis» και διευρύνουν το κατηγορητήριο Παπαγγελόπουλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter