Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Στις 16:00 ορκίζεται ο Σαρμάς – Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία – κλειδιά

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Στις 16:00 ορκίζεται ο Σαρμάς – Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία – κλειδιά

Στις 16:00 στο Προεδρικό Μέγαρο θα ορκιστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Γιάννης Σαρμάς, ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέθεσε την Τετάρτη την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ούτως ώστε να διενεργηθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα.

«Κυρία Πρόεδρε ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή, είναι συνταγματική υποχρέωση και καθήκον μου σας ευχαριστώ πολύ, εύχομαι να πάνε όλα καλά», δήλωσε ο Γιάννης Σαρμάς ενώπιον της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Διαβάστε επίσης: Σαρμάς σε Σακελλαροπούλου: «Συνταγματική υποχρέωση και καθήκον να αποδεχθώ την εντολή»

Νωρίτερα, έλαβε χώρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν κατέστη δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης.

Διαβάστε σχετικά: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Τα επόμενα βήματα

Την Κυριακή 29 Μαΐου στις 18:00 έχει οριστεί η σύγκληση της Βουλής για την ορκωμοσία των βουλευτών, ενώ τη Δευτέρα 30 Μαΐου, θα λάβει χώρα η εκλογή Προεδρείου.
Θα ακολουθήσει -πιθανότατα την ίδια ημέρα- η έκδοση και η θυροκόλληση στο Κοινοβούλιο του νέου προεδρικού διατάγματος για την εκ νέου διάλυση της Βουλής και τον επίσημο προσδιορισμό της ημέρας διεξαγωγής της νέας εκλογικής αναμέτρησης.

Οι επικρατέστεροι για την υπηρεσιακή κυβέρνηση

«Κλειδώνουν» όπως φαίνεται τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα μας οδηγήσουν στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα που φαίνεται ότι θα στελεχώσουν τα υπουργεία ενόψει του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιουνίου είναι τα εξής: Επικρατέστερο όνομα για το υπουργείο Εξωτερικών είναι αυτό του  πρέσβη Βασίλης Κασκαρέλης, ενώ στο υπουργείο Άμυνας προκρίνεται ο πρέσβης ε.τ. Παύλος Αποστολίδης.

Υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει όπως όλα δείχνουν ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης.

Η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Εντατικολόγος στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αναμένεται να αναλάβει το υπουργείο Υγείας. Για το υπουργείο Παιδείας προκρίνονται δύο πρόσωπα: ο πρώην πρύτανης ΕΚΠΑ, Χρήστος Κίττας, ο οποίος έχει διατελέσει και υπηρεσιακός υπουργός Υγείας το 2012, αλλά και η Μαρία (Μάρα) Νικολαΐδου, καθηγήτρια στο τμήμα πληροφορικής και τηλεματικής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε επίσης: Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Τα επικρατέστερα ονόματα για τα υπουργεία – «κλειδιά»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter