Ο Σκέρτσος αγνοεί την PEGA και δεσμεύεται για ΕΥΠ υπό έλεγχο Μητσοτάκη

Ο Σκέρτσος αγνοεί την PEGA και δεσμεύεται για ΕΥΠ υπό έλεγχο Μητσοτάκη

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του «αντιπολιτευόμενου Τύπου» και φυσικά κατά της επιτροπής PEGA του ευρωκοινοβουλίου που με την έκθεσή της ράπισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις από ΕΥΠ και Predator εξαπέλυσε ο Άκης Σκέρτσος, διαμηνύοντας ξεκάθαρα πως σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία είναι ξανά κυβέρνηση, τότε ο ωτακουστής πρωθυπουργός θα συνεχίσει να ελέγχει την ΕΥΠ.

Μπορεί η έκθεση της PEGA να αποτελεί μία ανεξίτηλη κηλίδα στο φιλελεύθερο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και να διαλύει τα περί άγνοιας για τα όσα συνέβησαν με το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και το Predator στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου, όμως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε πως όχι μόνο αποκλείεται να υιοθετήσει μία επόμενη γαλάζια κυβέρνηση τις 12 σοβαρές συστάσεις της επιτροπής, αλλά την απαξιώνει ως «κομματικό αντίπαλο».

Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεση-κόλαφος για τον Κυρ. Μητσοτάκη, η επιτροπή ζητάει ξεκάθαρα να φύγει η ΕΥΠ από τον έλεγχο του πρωθυπουργού, καθώς επίσης και «να αποκαταστήσει επειγόντως και να ενισχύσει τις θεσμικές και νομικές διασφαλίσεις», να ανακληθούν οι άδειες εξαγωγής παράνομων λογισμικών (βλ. Predator), να διασφαλιστεί η ελεύθερη και ανεμπόδιστη έρευνα των ανεξάρτητων αρχών για καταγγελίες χρήσης τέτοιων λογισμικών, να καταργηθούν τα νομικά εμπόδια λειτουργίας της ΑΔΑΕ, να συμμετάσχει η Europol στις έρευνες, και άλλα.

«Το ερώτημα είναι ένα. Δεσμεύεται ο κ. Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ότι θα συμμορφωθεί με αυτές τις συστάσεις; Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη προαναγγείλει αυτές τις αλλαγές. Μπορεί να πει το ίδιο και ο κ. Μητσοτάκης;» ήταν η ξεκάθαρη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την απάντηση του Α. Σκέρτσου εξ ονόματος Μητσοτάκη να μην αφήνει περιθώρια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε πάνελ τηλεοπτικής εκπομπής και κληθείς να απαντήσει επί της ουσίας εάν μία επόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα δεχθεί ή όχι τις συστάσεις της PEGA, και κυρίως εάν θα παραμείνει η ΕΥΠ υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργού, ο Α. Σκέρτσος πέρασε στην αντεπίθεση.

«Ως προς τις υποκλοπές και το ζήτημα των παρακολουθήσεων, καταρχάς να πούμε ότι δεν έχουμε κάποια αντιπαλότητα με την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου, ούτε θεωρούμε ότι πρέπει να κρυφτούμε πίσω από αυτό που έχει γίνει. Ο πρωθυπουργός ήταν ο ίδιος άνθρωπος αυτός οποίος βγήκε και αναγνώρισε, πήρε την ευθύνη για κάτι το οποίο έγινε λάθος» υποστήριξε υποκριτικά και παραπλανητικά, αποφεύγοντας αρχικά να δώσει καθαρή απάντηση, και ακυρώνοντας ο ίδιος ακολούθως τα περί μη αντιπαλότητας.

Έπειτα από επιμονή των δημοσιογράφων για το εάν ο Κυρ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει να έχει την ΕΥΠ υπό την εποπτεία του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να παραδεχτεί πως «δεν έχουμε κάποιο αντίθετο πλάνο», επικαλούμενος γενικόλογα πως «σε πάρα πολλές ευρωπαϊκές χώρες, είναι στην καγκελαρία, για παράδειγμα, ή -αν δεν κάνω λάθος- στην ιταλική κυβέρνηση επίσης, είναι υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού», προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει πρόβλημα ως προς την δομή και την υπαγωγή της».

Όταν δε οι ερωτήσεις του πάνελ έγιναν πιο πιεστικές, επικεντρωμένες και στην υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και τις αιτίες της, ζητώντας απαντήσεις, ο Α. Σκέρτσος, αφού έριξε το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, έσπευσε να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση, στον αντιπολιτευόμενο Τύπου -προφανώς και στο Documento- που έχει αναδείξει το θέμα, ενώ εξαπέλυσε ακόμα μία αντικοινοβουλευτική επίθεση στην επιτροπή PEGA, χρήζοντάς την πολιτικό αντίπαλο της «ελληνικής κυβέρνησης».

«Δεν μπορεί να κάνει τον δικαστή ο ΣΥΡΙΖΑ, ή κάποιες εφημερίδες αντιπολιτευόμενες, ή κάποιες επιτροπές από το ευρωκοινοβούλιο» επιτέθηκε στην επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας πως «σωστά είπε ο πρωθυπουργός το πρωί, ότι η σύνθεση στη συγκεκριμένη επιτροπή ουσιαστικά γέρνει υπέρ των κομμάτων της αντιπολίτευσης», αναφερόμενος στο επιχείρημα που ο ίδιος χρησιμοποίησε την περασμένη Δευτέρα σε ερώτημα του documentonews.gr, όταν έσπευσε να απαξιώσει εκ των προτέρων την επιτροπή.

Μάλιστα, επιμένοντας να συνθέτει το προφίλ μίας… θυματοποιημένης κυβέρνησης που την στοχοποιούν οι πολιτικοί της αντίπαλοι από την Ευρώπη, επικαλέστηκε την υπόθεση παρακολουθήσεων στην Ισπανία, για να υποστηρίξει πως «υπάρχει μία στοχοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι μια πολιτική στοχοποίηση. Εμείς την αποδεχόμαστε. Δεν θα κάνουμε φασαρία γι’ αυτό, το αφήνουμε από εκεί και πέρα σαν θέμα στη Δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

PEGA και Γενικό Λογιστήριο διαλύουν την αξιοπιστία Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ψηφίστηκε η έκθεση «κόλαφος» της PEGA για Μητσοτάκη – Συνδέει Predator και ΕΥΠ

Σκάνδαλο υποκλοπών: ΕΥΠ και Predator συνδέει η Δικαιοσύνη – Πλήρης δικαίωση του Documento

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Και για τα «ρυπαρά δίκτυα» της ΕΥΠ του Μητσοτάκη τους φταίει το Documento

Άφαντοι και σιωπηλοί οι παρακολουθούμενοι από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter