PEGA και Γενικό Λογιστήριο διαλύουν την αξιοπιστία Μητσοτάκη

PEGA και Γενικό Λογιστήριο διαλύουν την αξιοπιστία Μητσοτάκη

Μια «ανάσα» από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών και η Νέα Δημοκρατία καταγράφει νέα πλήγματα όσον αφορά την αξιοπιστία της μετά και  το tweet του Πατέλη που «βαφτίστηκε» έκθεση του ΓΛΚ αλλά και το επίσημα πόρισμα της PEGA.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της  «αξιοπιστίας» το οποίο βαραίνει όλα τα κόμματα ενόψει εκλογών. Η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται ότι δικαιώνεται αφενός σε ότι αφορά το κόστος του οικονομικού του προγράμματος και αφετέρου σε ότι αφορά το κεντρικό συμπέρασμα του πορίσματος της PEGA που διαπιστώνει ότι το Predator λειτουργούσε ως εργαλείο άσκησης πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Στο τερέν, λοιπόν, της πολιτικής αξιοπιστίας, χθες, η Νέα Δημοκρατία κατέληξε να σημειώσει μια διπλή και σημαντική ήττα, «εντός» αλλά και «εκτός έδρας».

Το tweet του Πατέλη που έγινε έκθεση του ΓΛΚ

Σε ότι αφορά την εγχώρια πολιτική σκηνή, το κυβερνητικό επιτελείο και συγκεκριμένα ο Άκης Σκέρτσος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιάστηκαν να περιφέρουν στη δημόσια σφαίρα έναν πίνακα που συνέταξε ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Στον πίνακα που είχε κυκλοφορήσει στις 28 Απριλίου, ο κ. Πατέλης έκανε τους δικούς του υπολογισμούς αναφορικά με το κόστος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.. Όμως, το κυβερνητικό επιτελείο αποφάσισε να «βαφτίσει» τον πίνακα του κ. Πατέλη ως επίσημο έγγραφο του Κράτους και συγκεκριμένα του Γενικού Λογιστηρίου, κατηγορώντας μάλιστα τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα στείλει τη χώρα στα βράχια.

Για να αποκαλυφθεί η φθηνή, πλην, όμως, χυδαία επιχείρηση φθοράς της προγραμματικής αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, έπρεπε να μεσολαβήσει η δημοσιογραφική έρευνα του documentonews.gr και συγκεκριμένα του συναδέρφου Άγγελου Προβολισιάνου, ο οποίος επικοινώνησε με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το οποίο διέψευσε την κυβέρνηση. Απορίας άξιον, βέβαια, γιατί η συγκεκριμένη Διεύθυνσή δεν είχε ήδη προβεί σε διάψευση των κυβερνητικών ισχυρισμών.

Σε κάθε περίπτωση, η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να «βαφτίσει» αναξιόπιστο το πρόγραμμα και τα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα απέτυχε με τη διάψευση να έρχεται απευθείας από το ίδιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Κυριάκος GATE» και επίσημα στην Ευρώπη

Το δεύτερο πλήγμα στην αξιοπιστία της κυβέρνησης έρχεται από την Ευρώπη μετά και το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για το ελληνικό σκάνδαλο των υποκλοπών. Η πολιτική αξιοπιστία της κυβέρνησης σε θέματα Διαφάνειας και Δημοκρατίας ομολογουμένως δέχθηκε ένα μεγάλο, ίσως και ανεπανόρθωτο, πλήγμα στο Ευρωπαϊκό πολιτικό στερέωμα, δεδομένου ότι το πόρισμα της PEGA προχωρούσε στη διαπίστωση ότι το Predator λειτουργούσε ως εργαλείο άσκησης πολιτικής εξουσίας και ελέγχου στα χέρια της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Χθες, με συντριπτική πλειοψηφία -και με την εξαίρεση του ΕΛΚ και της ακροδεξιάς- ψηφίστηκε η έκθεση της αρμόδιας Επιτροπής PEGA του Ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα σχετικά με την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον ρόλο του Μεγάρου Μαξίμου για το πολύκροτο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Η έκθεση υιοθετεί ότι υπάρχει ενιαίος εγκέφαλος των παρακολουθήσεων από ΕΥΠ – Predator στο Μαξίμου, που είχαν αναδείξει από την πρώτη στιγμή οι αποκαλύψεις του Documento.

Πέρα, όμως, των θλιβερών για το Πολίτευμα και τη Δημοκρατία συμπερασμάτων, η Επιτροπή προχώρησε και σε συστάσεις στις οποίες περιλαμβάνονται η ανατροπή της νομοθεσίας υπαγωγής της ΕΥΠ στον πρωθυπουργό, η απόσυρση νόμων που ψήφισε αυτά τα χρόνια η κυβέρνηση, ο σεβασμός ανεξάρτητων αρχών όπως η ΑΔΑΕ αλλά και τη σύσταση για την κλήση της Europol για έρευνα στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Σκάνδαλο υποκλοπών: Ο «ελληνικός λόξιγκας» στην ψηφοφορία για την έκθεση της PEGA – «Καρφί» του Euractiv

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν θέλει να δεχθεί ερωτήσεις – Υποτιμητικό ότι έδωσε 150 ευρώ στους νέους για να ψηφίσουν (Video)

Όταν ο Σκέρτσος εμφάνιζε στον ΣΚΑΪ δήθεν έγγραφο του ΓΛΚ και ο Αυτιάς το έδειχνε στην κάμερα (Video)

Δεν μπορεί να μείνει στη θέση του ο Σκέρτσος των ψεμάτων και της προπαγάνδας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter