Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του

Γάζα: Πέθανε το μωρό που γεννήθηκε με καισαρική από τη νεκρή μητέρα του

Δεν τα κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή το βρέφος που διασώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη νότια Γάζα, σύμφωνα με το BBC.

Η μικρή Σαμπρίν αλ-Σακάνι γεννήθηκε με καισαρική σε νοσοκομείο της Ράφα λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 22/4. Οι γιατροί έφεραν στη ζωή το μωρό, χρησιμοποιώντας μια χειροκίνητη αντλία για να σπρώξουν αέρα στους πνεύμονές του.

Δείτε επίσης: Γάζα: Κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική μετά τον θάνατο της μητέρας του – «Το μωρό της μάρτυρα Σαμπρίν αλ Σακάνι» (Video)

Το νεογνό, που πήρε το όνομα της μητέρας του, ήταν μεταξύ των 16 παιδιών που σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιθέσεις στη Ράφα το περασμένο Σαββατοκύριακο, που είχαν στόχο τα συγκροτήματα κατοικιών όπου ζούσαν άμαχοι. Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), δήλωσαν ότι στόχευαν μαχητές της Χαμάς και υποδομές.

Η μητέρα του, ήταν έγκυος 30 εβδομάδων όταν σκοτώθηκε.Το βρέφος έχει τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδα σε νοσοκομείο της Ράφα, με τη φράση «το μωρό της μάρτυρα Σαμπρίν αλ Σακάνι» να είναι γραμμένη σε ταινία πάνω στο στήθος του.

Αρχικά, οι οι γιατροί περιέγραψαν την κατάστασή της Σαμπρίν ως κρίσιμη. Ζύγιζε μόλις 1,4 κιλά όταν γεννήθηκε και αντιμετώπιζε σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια, επειδή είχε γεννηθεί πρόωρα, σύμφωνα με τους γιατρούς. Δυστυχώς, πέθανε την Πέμπτη 25 Απριλίου και θάφτηκε δίπλα στη μητέρα της.

«Αυτό το παιδί θα έπρεπε να ήταν στη μήτρα της μητέρας αυτή τη στιγμή, αλλά στερήθηκε αυτό το δικαίωμα», είχε δηλώσει ο Δρ. Μοχάμεντ Σαλαμά, επικεφαλής της μονάδας επειγόντων νεογνών στο νοσοκομείο Emirati στη Ράφα, μετά τη γέννησή της.

Δείτε επίσης:

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του 22χρονου Ιάσονα

Ρέντης: Δικηγόρος μάνατζερ γνωστού τράπερ – «Το μεγαλύτερο τμήμα της δικογραφίας αφορά εκκρεμείς υποθέσεις»

Κεραυνοί Σάντερς κατά Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λες ότι ο εξτρεμιστής έχει σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική: Σε ποιους δρόμους θα υπάρχουν αλλαγές – Οι ώρες

Αναβίωση του «αντί-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου» βλέπουν στην Κουμουνδούρου – Η κυβερνητική φθορά φέρνει αισιοδοξία

Έγια μόλα, έγια λέσα, άι παράτα μας ρε Φλέσσα

Ελευσίνα: Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεκρό κι έναν σοβαρά τραυματία

Καιρός: Ανεβαίνει η θερμοκρασία – Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter