Δεν μπορεί να μείνει στη θέση του ο Σκέρτσος των ψεμάτων και της προπαγάνδας

Δεν μπορεί να μείνει στη θέση του ο Σκέρτσος των ψεμάτων και της προπαγάνδας

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ακόμα και εάν πρόκειται για την κυβέρνηση που το μιντιακό σύστημα φροντίζει να συντηρεί με τεχνητούς τρόπους. Η επιχείρηση κατασυκοφάντησης και προπαγάνδας του Άκη Σκέρτσου για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και τη δήθεν κοστολόγησή του από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έπεσε σε τοίχο, όμως δεν μπορεί το ζήτημα να τελειώσει εκεί. Ειδικά από τη στιγμή που τη διεξήγαγε ο υπηρεσιακός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα κατέρρευσαν τα ψέματα του Μεγάρου Μαξίμου για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποκαλύφθηκε και ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιεί και χειρίζεται τις κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες. Επί δύο ημέρες, ο Άκης Σκέρτσος κράδαινε ένα χαρτί, δείχνοντάς το ακόμα και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, υποστηρίζοντας πως «αυτό είναι η κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους». Με αυτή την «απόδειξη», υποστήριζε πως το πρόγραμμα έχει υπέρογκο κόστος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει πάσα και να το χρησιμοποιεί και αυτός ως επιχείρημα.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους διαψεύδει την κυβέρνηση για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Αυτό συνέβαινε μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν το ρεπορτάζ του documentonews.gr αποκάλυψε την προπαγάνδα και τα ψέματα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως η αρμόδια διεύθυνση δεν έχει προβεί σε καμία κοστολόγηση. Λίγο μετά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης παραδέχτηκε πως δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Συνεπώς, προκύπτει ξεκάθαρα πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εργαλειοποίησαν μία κορυφαία κρατική υπηρεσία προς όφελος της Νέας Δημοκρατίας για να επιτεθεί στον πολιτικό της αντίπαλο. Το θέμα δεν σταματάει στην διάψευση του εκπροσώπου του Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά ανοίγει ένα ακόμα σημαντικότερο, αυτό της ίδιας της παραμονής του στη θέση του, αφού κρατά τον ρόλο του υπηρεσιακού κυβερνητικού εκπροσώπου.

Διαβάστε σχετικά: Όταν ο Σκέρτσος εμφάνιζε στον ΣΚΑΪ δήθεν έγγραφο του ΓΛΚ και ο Αυτιάς το έδειχνε στην κάμερα (Video)

Όπως αναδεικνύει ο συνταγματολόγος και πρώην γ.γ. της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ακρίτας Καϊδατζής, ο ρόλος του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον Άκη Σκέρτσο είναι υπηρεσιακός, αφού ανέλαβε ενόψει εκλογών, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Οικονόμου που θα είναι υποψήφιος, όπως ακριβώς έγινε με την Καλλιόπη Σπανού στη θέση του Μάκη Βορίδη για το υπουργείο Εσωτερικών.

«Μετά την προκήρυξη εκλογών η θέση κυβερνητικού εκπροσώπου είναι εξ ορισμού υπηρεσιακή. Μοναδική αποστολή του η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών στο δρόμο για τις κάλπες. Όχι η προπαγάνδα. Δεν νοείται να παραμένει στη θέση κάποιος που καταλήφθηκε να ψεύδεται ασύστολα για σοβαρό θέμα» τονίζει ο διακεκριμένος συνταγματολόγος.

Όπως αναφέρει μάλιστα και σε δεύτερη ανάρτησή του, «δημόσιες υπηρεσίες έχουν αρμοδιότητες που ορίζει ο νόμος. Απαγορεύεται οτιδήποτε πέραν αυτών. Κοστολόγηση πολιτικών προγραμμάτων δεν προβλέπεται. Αν έγινε, πειθαρχική ευθύνη υπαλλήλων. Αν όχι, πολιτική ευθύνη του ψεύτη».

Εάν επρόκειτο για έναν πολιτικό που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, θα έλεγε κανείς πως την «τιμωρία» του θα δώσει η κάλπη. Όμως εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο που απαξιώνει ακόμα και την ίδια την εκλογική διαδικασία, μη συμμετέχοντας στις εκλογές.

Τα ψέματα του Άκη Σκέρτσου για τη δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τα fake news που αναπαρήγαγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αποκάλυψή τους από το documentonews.gr και η ομολογία Σκυλακάκη δεν εκθέτουν μόνο το Μέγαρο Μαξίμου για μία ακόμα φορά, αλλά θέτουν ακόμα και ζήτημα παραμονής του υπηρεσιακού κυβερνητικού εκπροσώπου στη θέση του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter