Ο Σκέρτσος επιμένει! «Οι αστυνομικοί ούτε στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό»!

Ο Σκέρτσος επιμένει! «Οι αστυνομικοί ούτε στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό»!

Δε λέει να… τραβήξει χέρι από την ιστορία με τους αστυνομικούς ο Ακης Σκέρτσος και τον “θόρυβο” που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί μη μετάδοσης κορονοϊού από αυτούς….

Έτσι μετά τις δηλώσεις περί πίεσης του τηλεοπτικού χρόνου, τελικά πάλι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει και αναπαράγει, επικαλούμενος βέβαια στοιχεία από το… εξωτερικό σε σχέση με τα 100 πολυπληθέστερα επαγγέλματα.. Ισχυρίζεται λοιπόν με βάση τις πηγές του, ότι « οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό»! Βέβαια παραδέχεται ότι «αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Η ανάρτηση Σκέρτσου
Όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια επαγγέλματα είναι πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό και κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι μεταξύ αυτών, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν σε “letters to the editor” που δεν αποτελούν μελέτες και απλά προειδοποιούν για τα ατομικά μέτρα προστασίας που αυτονόητα πρέπει να εφαρμόζουν και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας.
Μπορούν όμως να επισκεφθούν π.χ.:
– αυτή τη δημοσίευση των New York Times https://www.nytimes.com/…/coronavirus-worker-risk.html
όπου θα διαπιστώσουν ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στον κορονοϊό -εκτός από τους υγειονομικούς- και από εκπαιδευτικούς, οδηγούς λεωφορείων, νηπιαγωγούς-βρεφονηπιοκόμους, αεροσυνοδούς, ηθοποιούς, αισθητικούς, κουρείς-κομμωτές, επόπτες σίτισης, εργαζόμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα κοκ.
Για την ακρίβεια μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημαίνει, όμως, πως σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά.
Μην επιχειρούν, λοιπόν, κάποιοι να δώσουν και δήθεν επιστημονικό υπόβαθρο στον δημόσιο κανιβαλισμό που έχουν στήσει διότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Αποκαλύπτει όμως πολύ καθαρά τα κίνητρά τους.
Η κυβέρνηση -ευτυχώς για όλους μας- ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσκομίσει αντιπολιτευτικά οφέλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter