«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Έκκληση για χρήση μάσκας κάνει η ΠΟΕΔΗΝ

«Ο σώζων εαυτόν σωθήτω»: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Έκκληση για χρήση μάσκας κάνει η ΠΟΕΔΗΝ

Τεράστια είναι η πίεση των δημόσιων νοσοκομείων εν όψει της έξαρσης ιώσεων, κορονοϊού και των περιστατικών που χρήζουν εισαγωγής σε συνδυασμό με τις τεράστιες και σοβαρές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν. «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, υπογραμμίζοντας την σημαντικότητα της χρήσης μάσκας.

Δείτε επίσης: Ασφυκτιούν τα νοσοκομεία από το «κοκτέιλ» κορονοϊού και ιώσεων – Συστάσεις για τη χρήση μάσκας

Ειδικότερα, η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και δηλώνει την ανησυχία της για το πόσο ακόμα θα αντέξουν τα νοσοκομεία υπό αυτές τις συνθήκες. Όπως αναφέρει σχετικά, σε μία μικρή εφημερία του Ευαγγελισμού εξετάστηκαν 600 ασθενείς ενώ στην 24ωρη εφημερία του Αττικού 830, από τους οποίους εισήχθησαν 150 και 185 ασθενείς αντίστοιχα, μεταξύ τους και ασθενείς με covid-19. Μάλιστα καταγράφεται αύξηση πάνω από 30% στους ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα λόγω έξαρσης των ιώσεων.

Ακόμη, η ΠΟΕΔΗΝ εκφράζει τον φόβο να σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και να αυξηθούν οι δείκτες των θανατηφόρων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων (που είναι ήδη πολύ υψηλά) και ως εκ τούτου μας προτρέπει να φοράμε μάσκα ανεξάρτητα της υποχρεωτικότητας ή μη και σημειώνει χαρακτηριστικά πως «θα πρέπει ο κόσμος να πάψει να βλέπει τη μάσκα σαν φίμωτρο κουρασμένοι από την μακροχρόνια χρήση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΙΕΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ. ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ. Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ.

Τα νοσοκομεία βρίσκονται στο κόκκινο. Στα όρια των αντοχών τους. Έχουμε επισημάνει τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, το κύμα μαζικής φυγής και τους λόγους που το προκαλούν, τη διαλυμένη πρωτοβάθμια περίθαλψη. Στα επείγοντα των εφημερευόντων νοσοκομείων ασφυξία.

Χθες ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ είχε μικρή εφημερία. Εξετάσθηκαν 600 ασθενείς, έγιναν 150 εισαγωγές. Μεταξύ των εισαγωγών 33 ασθενείς με covid-19. Στο ΑΤΤΙΚΟ στην 24ωρη εφημερία προσήλθαν και εξετάσθηκαν 830 ασθενείς και έγιναν εισαγωγή οι 185 ασθενείς. Μεταξύ αυτών 18 ασθενείς με covid-19. Αύξηση πάνω από 30% στους ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα λόγω έξαρσης των ιώσεων. Ο αριθμός των νοσηλευομένων με covid-19 στα νοσοκομεία σταθερός περί των 1.000 στις κλινικές και 15 διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, παρά την αύξηση των προσελεύσεων και εισαγωγών κατά 80%, λόγω ήπιας συμπτωματολογίας που οδηγεί σε γρήγορα εξιτήρια.

Ανησυχούμε για τη συνέχεια. Για την αντοχή των νοσοκομείων. Εάν συνεχίσουμε έτσι θα πάμε με σταδιοκότητα σε μονοθεματική λειτουργία των νοσοκομείων. Θα περιθάλπουν στη πλειονότητα πνευμονολογικά και παθολογικά περιστατικά σε όλες τις κλινικές. Θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία. Θα αυξηθούν οι δείκτες των θανατηφόρων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων (που είναι ήδη πολύ υψηλά).

Γι αυτό μεγάλη προσοχή. Ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Φοράμε μάσκα ανεξάρτητα της υποχρεωτικότητας ή μη. Θα πρέπει ο κόσμος να πάψει να βλέπει τη μάσκα σαν φίμωτρο κουρασμένοι από την μακροχρόνια χρήση. Ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων, του ΕΚΑΒ, της πρωτοβάθμιας. Οι γονείς να προσέχουν τα παιδιά. Ράντζα σε παιδιατρικά νοσοκομεία; Αδιαχώρητο στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων. Αυτά επιβεβαιώνουν την έξαρση των ιώσεων στα παιδιά.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΠΡΟΣΟΧΗ.

Διαβάστε επίσης: «Κοκτέιλ» ιώσεων, γρίπης, κορονοϊού και διαλυμένου ΕΣΥ προκαλεί ασφυξία στα νοσοκομεία

Κορονοϊός: Τι γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη JN.1 – Τα πιο κοινά συμπτώματα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter