Ο Στόλτενμπεργκ καταδίκασε την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Ο Στόλτενμπεργκ καταδίκασε την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών

Πλήθος αντιδράσεων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών. Στα πλαίσια συνέντευξης τύπου επί του ζητήματος τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Γενς Στολτενμπεργκ, διαμηνύοντας πως το Ντονέτσκ, το Λουχάνσκ, η Ζαπορίζια και η Χερσώνα είναι ουκρανικά εδάφη.

«Θα συνεχίσουμε να παράσχουμε βοήθεια στην Ουκρανία», επεσήμανε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Έκανε λόγο για «ανεύθυνες πυρηνικές απειλές» από τη Ρωσία και τόνισε πως οι ανακοινώσεις Πούτιν αποτελούν την μεγαλύτερη κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου. Εκτίμησε πως οι ανακοινώσεις αυτές «δεν είναι επίδειξη δύναμης, αλλά αδυναμίας». «Επαναλαμβάνουμε την υποστήριξή μας στην υπεράσπιση στην κυριαρχία της Ουκρανίας», υπογράμμισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε επίσης πως «κάθε δημοκρατία στην Ευρώπη, έχει δικαίωμα εισόδου στο ΝΑΤΟ. Η πόρτα είναι ανοιχτή. (…) Υποστηρίζουμε το δικαίωμα της Ουκρανίας να καθορίζει το δικό της μονοπάτι». Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει πως «μια τέτοια απόφαση πρέπει να ληφθεί από όλους τους Συμμάχους, παίρνουμε τις αποφάσεις μας συλλογικά» και κατέληξε τονίζοντας: «Η στόχευσή μας τώρα είναι να παράσχουμε στήριξη στην Ουκρανία για να αποκρούσει την βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας».

Διαβάστε επίσης: 

Προσαρτήθηκαν στη Ρωσία οι 4 περιφέρειες της Ουκρανίας – Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τα νέα εδάφη (Video)

Αντίδραση ΥΠΕΞ στο διάγγελμα Πούτιν: «Παράνομη απόφαση, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση εδαφών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter