Προσαρτήθηκαν στη Ρωσία οι 4 περιφέρειες της Ουκρανίας – Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τα νέα εδάφη (Video)

Προσαρτήθηκαν στη Ρωσία οι 4 περιφέρειες της Ουκρανίας – Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε τα νέα εδάφη (Video)

Ο Ρώσος πρόεδρος πρώτα ανακοινώνει την προσάρτηση των επαρχιών στη Ρωσία και μετά καλεί την Ουκρανία σε διάλογο.

Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στο Κρεμλίνο όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής την προσάρτηση των τεσσάρων περιφερειών, της εμπόλεμης Ουκρανίας, στη Ρωσία.

Δείτε επίσης: Ο Πούτιν αναγνώρισε την ανεξαρτησία των περιοχών Χερσώνα και Ζαπορίζια

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αρνήθηκε ότι επιδιώκει την αναβίωση της Σοβιετικής Ενωσης λίγα λεπτά αφού ανακοίνωσε ότι τέσσερις περιοχές της Ουκρανίας προσαρτώνται στην Ρωσία έπειτα από «δημοψηφίσματα».

Κατά την ομιλία του από το Κρεμλίνο ενώπιον εκατοντάδων μελών του πολιτικού προσωπικού της Μόσχας, ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα νέα εδάφη με όλα τα μέσα που διαθέτει.

Καλεί την Ουκρανία σε διαπραγμάτευση

Ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε την Ουκρανία «να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες» και να διαπραγματευθεί, την ώρα που η Μόσχα ετοιμάζεται να προσαρτήσει τέσσερις ουκρανικές περιοχές, έπειτα από «δημοψηφίσματα» που έχουν καταγγελθεί από το Κίεβο και την Δύση.

«Καλούμε το καθεστώς του Κιέβου να σταματήσει αμέσως το πυρ, όλες τις εχθροπραξίες και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.

«Πολίτες μας για πάντα»

Οι κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Ουκρανίας που προσαρτά η Ρωσία θα είναι «πολίτες μας για πάντα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του ενώπιον μελών του πολιτικού προσωπικού του ρωσικού κράτους στο Κρεμλίνο.

«Οι κάτοικοι του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Χερσώνας και της Ζαπορίζια γίνονται πολίτες μας για πάντα». «Οι άνθρωποι ψήφισαν για το κοινό μας μέλλον».

Αντίδραση ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με το διάγγελμα του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ενώ το διάγγελμα του Ρώσου προέδρου βρισκόταν σε εξέλιξη, το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση καταδικάζοντας την απόφαση της Μόσχας, χαρακτηρίζοντάς την ως «παράνομη» καθώς «αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

Διαβάστε τη συνέχεια: Αντίδραση ΥΠΕΞ στο διάγγελμα Πούτιν: «Παράνομη απόφαση, η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση εδαφών»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter