O Στουρνάρας κάλεσε Ντράγκι να κάνει τον Πολάκη… «ντα»!

O Στουρνάρας κάλεσε Ντράγκι να κάνει τον Πολάκη… «ντα»!

Tην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον διοικητή της κ. Μάριο Ντράγκι φέρεται να ενημέρωσε ο κ. Ι. Στουρνάρας, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, αναφορικά με την τηλεφωνική συνομιλία που είχε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη.

Και μάλιστα για ένα θέμα, το καταναλωτικό δάνειο του κ. Πολάκη, το οποίο, τελικώς, ενέκρινε και η Τράπεζα της Ελλάδος, ως εποπτεύουσα αρχή και όχι μόνο η Τράπεζα Αττικής, ως φορέας! 

Διαβάστε επίσης: Είσαστε λαμόγια και σαλίγκαροι

Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Πολάκης είπε στον κ. Στουρνάρα εκτός από το δικό του δάνειο να ασχοληθεί και με άλλα δάνεια, τα οποία είναι προφανές ότι έχουν τινάξει το τραπεζικό σύστημα στον αέρα, έγιναν τέσσερις ανακεφαλαιοποιήσεις και οι τράπεζες εξακολουθούν να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Ο κ. Στουρνάρας μέσω της ανακοίνωσής του υποστηρίζει πως ο υπουργός ηχογράφησε την κλήση.

Διαβάστε επίσης: Υποκρισία Στουρνάρα: Έκτακτη σύσκεψη στην ΤτΕ για Πολάκη – Σιγή ιχθύος για τα δάνεια του Πρώτου Θέματος

Στην ανακοίνωσή του δε, ο θιγμένος κ. Στουρνάρας αναφέρει, πως, «στα τέσσερα και πλέον χρόνια που έχω την τιμή να μου έχει ανατεθεί η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αποφεύγω, για προφανείς λόγους, δηλώσεις που θα μπορούσαν να τύχουν πολιτικής εκμετάλλευσης. Πόσο μάλλον όταν, εκ της θέσεως της Τράπεζας της Ελλάδος ως μέλους του Ευρωσυστήματος, υποχρεούμαι να ασκώ την εποπτεία μέρους του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η πρωτοφανής, ωστόσο, χθεσινή ενέργεια εκπροσώπου της εκτελεστικής εξουσίας να επιχειρήσει με τρόπο ανήκουστο να επηρεάσει τον τρόπο που ασκώ τα καθήκοντά μου, με υποχρεώνει να προβώ σε αυτονόητες διευκρινίσεις, αλλά και ενέργειες.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφώνημα Πολάκη στον Στουρνάρα: Καλώς ελέγχετε το δάνειό μου αλλά να ελέγξετε και τα υπόλοιπα

»Είναι ιστορικά πρωτοφανές σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα να παρεμβαίνει υπουργός μιας κυβέρνησης, αποτυπώνοντας με μηχανικό μέσο τηλεφωνική συνομιλία που δεν διεξήχθη δημόσια και γνωστοποιώντας, επιλεκτικά, παραποιημένα αποσπάσματα σε φίλιο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης, με σκοπό τη δημοσιοποίηση προς ίδιο συμφέρον.

»Πρόκειται για ενέργειες που έγιναν χωρίς τη συναίνεσή μου και κατά παράβαση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα, για τις οποίες οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές οφείλουν να επέμβουν αυτεπαγγέλτως. Η ανήκουστη προσπάθεια του υπουργού κ. Παύλου Πολάκη να επηρεάσει τη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και εμένα προσωπικά στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μας αποτελεί βάναυση θεσμική εκτροπή. Καλώ ευθέως τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να διαφυλάξουν εμπράκτως την κατοχυρωμένη στο ευρωπαϊκό και ελληνικό Δίκαιο ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος.»

Όλα καλά με το δάνειο

Σύμφωνα προς τους κανόνες της Τράπεζας Αττικής έγινε η χορήγηση των δανείων προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη τόνιζαν πηγές της Τραπέζης της Ελλάδος, μετά τη συνάντηση που διεξήχθη τη Δευτέρα στα γραφεία της κεντρικής Τράπεζας, με τη συμμετοχή του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας Αττικής.

Νωρίτερα χθες, η Τράπεζα Αττικής, σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «συνήθη δανειακά προϊόντα που χορηγήθηκαν με την τήρηση όλων των εσωτερικών διαδικασιών, των χρηματοοικονομικών κανόνων και με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις», διαβεβαιώνοντας ότι οι συγκεκριμένες χορηγήσεις έγιναν «με βάση αυστηρά πιστοδοτικά όρια και με τυποποιημένα χαρακτηριστικά των ως άνω προϊόντων».

Διαβάστε επίσης: Κοίτα ποιοι μιλάνε για δάνεια: 713.000 ευρώ χρωστά η Σπυράκη, 623.000 ευρώ ο Άδωνης

Διαβάστε επίσης: Ο Πολάκης ξεκαθαρίζει: Δε διορίστηκα ποτέ στο δημόσιο σύστημα υγείας μετά το 2000

Διαβάστε επίσης: Attica Bank: Τα δάνεια στον Πολάκη χορηγήθηκαν με επαρκείς εμπράγματες και προσωπικές εγγυήσεις

Διαβάστε επίσης: Κόλαφος η απάντηση Πολάκη προς «εκδότη και συντακτική ομάδα του Πρώτου Θέματος-Φλέματος» για το πρωτοσέλιδό του!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter