Ο Στουρνάρας «χαρίζει» υγεία & συντάξεις σε ιδιώτες και υπόσχεται δουλειά έως τα βαθιά γεράματα

Ο Στουρνάρας «χαρίζει» υγεία & συντάξεις σε ιδιώτες και υπόσχεται δουλειά έως τα βαθιά γεράματα

Ό Δούρειος Ίππος του παλαιού καθεστώτος ξεσπάθωσε λίγο μετά τα εκλογικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι πως γι αυτό τοποθετήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά σε αυτή τη θέση, για να υποσκάπτει υπέρ του κεφαλαίου τις αποφάσεις.

Αυτή τη φορά ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, πήρε νέο αέρα και χωρίς κανένα ενδοιασμό, μιλώντας στη 12th Insurance Conference, είπε στους Ασφαλιστές τι θα γίνει εάν τελικά επικρατήσει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με έναν νεοφιλελεύθερο κυνισμό μας λέει πως παροχές υπηρεσιών υγείας, επενδύσεις, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, συντάξεις πρέπει να κατευθυνθούν σε ιδιώτες…

Όσο για τα όρια συνταξιοδότησης ο κ. Στουρνάρας μας επιφυλάσσει μια έκπληξη: δουλειά έως τα γεράματα. Αλλά ο κ. Στουρνάρας είναι «κομψός» στις εκφράσεις του γιατί αναφέρεται σε «παράταση του εργασιακού βίου» και «αύξηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων μεγαλύτερης ηλικίας»!

Ας ξεκινήσουμε πως «χαρίζει» τις ασφαλιστικές εισφορές στους ιδιώτες που προφανώς, ξέρουν καλύτερα να επενδύουν από το κράτος και το ίδιο το υπουργείο Υγείας…

Με απλά λόγια τους προσφέρει μια συνεχή ροή κεφαλαίων…

«Τα περιθώρια χρηματοδότησης των συντάξεων είναι πλέον στενά. (…) Η πλημμελής εφαρμογή ή και ανατροπή των μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ συνεπάγεται υψηλότερη συνταξιοδοτική δαπάνη», είπε ο κ Στουρνάρας για να προσθέσει:

«Μπορεί ο κρατικός προϋπολογισμός να στερηθεί στην αρχή ορισμένα φορολογικά έσοδα σε σχέση με το αν δεν υπάρξει καμία φορολογική ελάφρυνση. Αυτή, όμως, η υστέρηση θα είναι πρόσκαιρη, λόγω ακριβώς των δευτερογενών θετικών επιπτώσεων που αναμένονται από τις αυξημένες ιδιωτικές αποταμιεύσεις που θα προκύψουν».

Αλλά δεν είναι μόνον οι ασφαλιστικές εισφορές που θα πάνε σε ιδιώτες για τον κύριο Στουρνάρα – Νέα Δημοκρατία.

Δείτε επίσης: Ιδιώτες στα δημόσια νοσοκομεία το ζοφερό σχέδιο Μητσοτάκη για την Υγεία

Μεταξύ των τεσσάρων λειτουργιών του συστήματος Υγείας:

  • Παροχή υπηρεσιών
  • Επένδυση – Τεχνολογία – Εκπαίδευση
  • Χρηματοδότηση
  • Εποπτεία

Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα μόνον στην τέταρτη (εποπτεία) δεν θα έχουν εμπλοκή οι ιδιώτες.

«Είναι διαπιστωμένο ότι τα δημόσια συστήματα υγείας δεν θα έχουν εσαεί τη δυνατότητα να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες προς όλους. Συνεπώς, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στην κάλυψη των αναγκών των πολιτών για υπηρεσίες υγείας θα βαίνει αυξανόμενη, επιτελώντας μία ή και περισσότερες από τις 3 πρώτες βασικές λειτουργίες. Αν η προτεραιότητα του κράτους είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλους τους πολίτες, τότε δεν μπορεί να τους παρέχει όλες τις υπηρεσίες υγείας.»

Με απλά λόγια, προσφέρει μια συνεχή και αδιάκοπη εισροή κεφαλαίων στο Ιδιωτικό κεφάλαιο, έναν διαρκή πλουτισμό…

Και βέβαια μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι δεν θα έχουν και καμία δυνατότητα στο νέο όραμα της Νέας Δημοκρατίας και του Γιάννη Στουρνάρα, αφού «τα δημόσια συστήματα υγείας δεν θα έχουν εσαεί τη δυνατότητα να παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες προς όλους».

Δείτε επίσης: Η Μιράντα Ξαφά ξεσπαθώνει μετά τη νίκη Κυριάκου και «δείχνει» τα δόντια της (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter